Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Marináda s dijonskou hořčicí




Pokud máte rádi grilování, víte, že s dobrou marinádou lze téměř jakékoliv maso posunout na vyšší úroveň. Potřebujete inspiraci?
Ingredience
- 1/2 šálku extra panenský olivový olej
- 1/4 šálku sójová omáčka
- 3 stroužky česneku (prolisované)
- 1 PL hnědý cukr
- 2 PL citronová šťáva
- 1 PL dijonská hořčice
- 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lžička sůl
- 1/2 lžičky mletý černý pepř
Postup
Všechny ingredience spolu smíchejte, případně rozmixujte a marináda je hotová.
Tip: Zvolte na marinování nevykostěné kuřecí kousky (jako paličky, stehna, křidélka), protože kosti a kuřecí kůže pomáhají chránit maso před vysokou teplotou grilu a udržují jej šťavnaté. |
Musí se kuřecí maso před grilováním marinovat?
Kuře můžete samozřejmě grilovat bez marinády, ale stačí pouhých 30 minut marinování, aby maso získalo chuť a šťavnatost. A příprava marinády je ve skutečnosti tak snadná.
Jak dlouho byste měli kuře marinovat před grilováním?
Pokud jste ve spěchu, můžete marinovat kuře pouhých 30 minut, ale pokud máte trochu času navíc, marinujte až 4 hodiny. Pozor na příliš dlouhé marinování – ovlivní to strukturu masa (doporučujeme maximálně 12 hodin).