<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Maruščin jablečný závin




Jablka tady, jablka tam, jablka všude, kam se podívám!
Voňavý jablečný závin a horký čaj – to je dokonalé combo pro chladné podzimní a zimní dny. Ochutnali jsme jablečný závin podle receptu @maruskaveg a jiný už asi péct ani nechceme.
Ten Maruščin je báječný, vyzkoušejte jej a napište nám, jak vám chutnal.
Tip: Děkujeme i za trik se směsí na potírání. Znali jste ji? Nebo používáte něco jiného?
Náplň
- 3 jablka
- 2 PL třtinového cukru
- 1PL mleté skořice
- hrst rozinek
- hrst ovesných vloček (jemně mletých)
- jablečný ocet s vodou na potření
- Droždí rozdrobíme, zasypeme cukrem a necháme rozpustit. Přidáme lžíci mouky a vlažné mléko. Necháme 15 minut odpočinout pod utěrkou. Kvásek zvětší svůj objem a zhoustne.
- Přidáme olej, špetku soli a zbytek mouky. V robotu vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout 1 hodinu na teplém místě.
- Mezitím si můžete připravit náplň.Jablka nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich šťávu. Přidáme ořechy, rozinky, skořici, cukr a vločky.
- Vykynuté těsto rozválíme na čtverec cca 30x30 cm.
- Potřeme náplní s jablky a zavineme. Přendáme na plech s pečícím papírem spojem dolů, potřeme jablečným octem s vodou.
- Pečeme 30 minut na 170 °C v dolní části trouby. Bude-li vám rychle tmavnout, přikryjte ho kouskem pečícího papíru.