MDŽ: Tříchodové menu nejen pro slavnostní příležitost

MDŽ: Tříchodové menu nejen pro slavnostní příležitost

Sestavili jsme pro vás zdravé tříchodové menu, se kterým okouzlíte nejen svou rodinu, ale také návštěvy. A co víc? Nejen, že všechny ohromíte, ale díky rychlosti, si užijete i příjemné posezení s návštěvou.

Mrkvový krém

Ingredience:

  • 1 kg mrkve
  • 1 cibule
  • Rostlinný olej
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cm kořene zázvoru
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 smetana 33 %
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Do hrnce nalijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Přidejte na kostky nakrájenou mrkev, zázvor, cibuli a prolisovaný česnek. Vařte do změknutí. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, přilijte smetanu a dle chuti osolte a opepřete. Krátce povařte. Polévku podávejte zakápnutou olivovým olejem.

Cizrna s kuřecím masem

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 250 g cizrny
  • Rostlinný olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvé bylinky dle chuti

Postup:

Cizrnu propláchněte a uvařte doměkka. Mezitím si na pánvi rozehřejte olej, na kterém osmahněte na kostky nakrájené kuřecí maso s cibulkou. Cizrnu vložte do mísy, přidejte osmažené maso, na kostičky nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a nasekané bylinky. Dle chuti osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte a podávejte. Cizrnu na talíři můžete ozdobit zakysanou smetanou.

Jahodové Tiramisu

Ingredience:

  • 2 mascarpone
  • 400 g čerstvých jahod
  • 80 g třtinového cukru
  • 5 cukrářských piškotů
  • 60 ml kávy

Postup:

Do misky vložte mascarpone a cukr. Vyšlehejte hladký krém. Jahody vložte do mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Připravte si skleničky, které plňte střídavě vrstvou mascarpone a jahodového pyré. Do každé skleničky nakonec vložte piškot namočený v kávě. Podávejte ozdobené čerstvými jahodami a lísky máty.

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také