Mé Gazpačo (jejich Gazpacho) - RAW nebo neRAW ?

Mé Gazpačo (jejich Gazpacho) - RAW nebo neRAW ?

Recept na polozdravé letní jídlo.

GAZPACHO neboli Gaspačo jsem objevil před lety v ...cenzurováno... (ženském časopisu), ze kterého luštím křížovky.

Ač mě paprika neoslovuje, ba někdy přímo vadí, točí se stále kolem mě (momentálně zkouším pěstovat ty miliónově pálící). Zjistil jsem totiž, že jsem takový Vinnetou, obecně indián. Tak jako oni nemají ty správné enzymy na odbourávání alkoholu, mně chybí ty, co odbourávají papriku.

Plněné papriky jsem nikdy nemiloval, z leča jen to sterilované a z něj jen ten sterilovaný páreček. Čerstvá kapie ve mně zůstává stále čerstvá několik hodin až dní.

No, ale v Gaspaču je to samé rajče, okurka a BAZALKA !!!

A jelikož my muži (snad jím ještě jsem, i když píšu zrovna do tohoto receptáře) jsme hnacím motorem pokroku (tedy naše lenost vykonávat namáhavé ženské ruční práce a z toho plynoucí vynálezy, tuto zjednodušující), je můj recept zjednodušený a z lenivosti upravený k obrazu (chuti) měmu (mé).

Start!

- úprk na zahradu (nebo do Terna, Billy, Tesca,..) pro kilo rajčat, okurku, 2-3 papriky

- výstup na půdu (nebo do Terna, Billy, Tesca,..) pro 2 palice česneku

- zašmátrat pod linkou (nebo do Terna, Billy, Tesca,..) pro olivový olej

- zalovit nad linkou  (nebo do Terna, Billy, Tesca,..) pro bazalku, sůl, pepř

- vylovit z pod linky (nebo zajít k sousedům) struhadlo, mísu, vařečku

- dojít do sklepa (nebo do Terna, Billy, Tesca,..) pro větší cibuli

- někde (v Ternu, Bille, Tescu,..) splašit světlé tousty

- z ledničky vyndat láhev bílého vína (není-li, máte smůlu)

1. Meta:

- do 3 dcl sklenice nalít 2 dcl bílého vína

- do mísy nastrouhat na nudličky (kdo by se s tím krájel) okurku, cibuli, papriku

- přidat ČL pepře, 2 PL bazalky a vařečkou promíchat

- omytá rajčata narvat do mixéru (já je musím rozkrájet, neb neprojdou otvorem víka), přidat česnek, lžíci či 2 olivového oleje a rozšrotovat na maděru (PS: politiky a herce nechat žít)

- míchanici v míse zalít majdou z mixéru a vařečkou promíchat

- přisolit podle chuti a vařečkou promíchat

2. Meta:

- mísu přikrýt víkem nebo fólií a nechat kynout (pardon, to je jiný recept, stačí 2 h odležet, aby se složky spojily)

Finále:

Bohužel, to je ta RAW/ne-RAW fáze.

Varianta 1. - lenivá: Bílý toustový chléb vložím do topinkovače, osmahlý pokapu olivovým olejem a přikusuji k talíři Gaspača.

Varianta 2. - zdlouhavá: Bílý toustový chléb nakrájím na kostičky 1,753 x 1,628 x 1,822 mm a na olivovém oleji osmahnu. Tím zasypu talíř s Gaspačem.

A jím na snídani a na večeři i několi dní (pokud mi to někdo z rodiny nesež...re). Na oběd musím být v práci. Bohužel.

Tak mňam nebo si to udělejte po svém.

PS1: Bílé víno neustále popíjím a dolévám po celou dobu přípravy.

PS2: Rozměry kostiček berte jako žert.

 

 

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také