<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Medvědí tlapky

120 min.
40 porcí
kuchař

Pracny jsou vánoční klasika, která nesmí chybět na žádném stole. Velmi rychlé a jednoduché cukroví, které pekly už naše babičky, rozvoní celý dům.

Budeme potřebovat:

 

  • 250 g hladké mouky

  • 1 ks vejce

  • 185 g moučkového cukru

  • 5 ks drceného hřebíčku

  • 185 g másla

  • 30 g čokolády na vaření rozehřátá ve vodní lázni

  • 1 lžička mleté skořice

  • 185 g mletých lískových ořechů

  • 2 lžíce kakaa

 

  1. Nejdříve si připravte všechny sypké přísady. Do hnětací nádoby prosijte mouku a moučkový cukr, přidejte kakao, mleté lískové ořechy a mletý hřebíček.

  2. Přidejte na kostičky nakrájené změklé máslo a vejce.

  3. Na těsto použijte kuchyňský robot s hnětacím hákem. Až z těsta bude hladká koule, zabalte ho do potravinové fólie a nechte hodinu v lednici odležet.

  4. Pak plníme do nevymazaných formiček připomínajících tlapky.

  5. Nyní potřebují medvědí tlapky asi 12 minut při 180 ℃ s horním/spodním ohřevem v troubě.

  6. Po upečení necháme odpočinout, pak jdou krásně vyklopit. 

 

Pokud chcete medvědí tlapky trochu osladit, můžete je jednoduše namáčet do čokolády a na ní můžeme pokládat kousky mandlí, které znázorní medvědí drápy.