<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Nakládáme houby

30.8.2021

ZdravíHouby

min.

Nakládané houby jsou velmi oblíbená delikatesa, která téměř nic nestojí. Navíc po nich rozhodně nepřiberete, neboť kalorická hodnota této pochoutky je téměř na nule. Pojďte si s námi připravit několik nálevů, díky kterým si nakládané houby zamilujete.

Octový nálev

Na 1 kg hub budete potřebovat:

  • 700 ml vody
  • 200 ml octa
  • 1 polévková lžíce himalájské soli
  • 40 g třtinového cukru

Postup:

Všechny ingredience vložte do hrnce a přiveďte k varu. Krátce povařte. Pro dochucení můžete přidat bobkový list a nové koření. Houby před nakládáním uvařte, vložte do čistých zavařovacích sklenic a přelijte octovým nálevem. Sklenice obraťte dnem vzhůru a nechejte vychladnout. Sklenice skladujte na chladném tmavém místě.

Pikantní nálev

Na 1 kg hub budete potřebovat:

  • 1 l vody
  • 20 g soli
  • 1 feferonka
  • 1 cibule
  • 1 lžička mleté papriky

Postup:

V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte sůl. Nechejte přejít varem a přidejte mletou červenou papriku. Houby před nakládáním krátce povařte a vložte do misky. Přidejte nadrobno nasekanou feferonku a na plátky nakrájenou cibuli. Důkladně promíchejte a směs plňte do čistých zavařovacích sklenic. Houby přelijte nálevem, zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru. Nechejte vychladnout a uskladněte na chladné tmavé místo.

Bylinkový nálev

Na 1 kg hub budete potřebovat:

  • 1 l vody
  • 0,5 dcl octa
  • 20 g soli
  • 4 stroužky česneku
  • 3 větvičky rozmarýnu
  • 2 snítky bazalky
  • 3 bobkové listy
  • 0,2 l olivového oleje

Postup:

Vodu v hrnci přiveďte k varu a přidejte ocet, sůl, bylinky, olej a koření. Krátce povařte. Houby před nakládáním povařte a vložte do misky. Přidejte na plátky nakrájený česnek a důkladně promíchejte. Směsí naplňte zavařovací sklenice a přelijte nálevem. Sklenice zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Nechejte vychladnout a uskladněte na chladném a tmavém místě.