Nejlepší ořechová másla

Nejlepší ořechová másla

Pořídili jste si nový mixér a rádi byste zkusili něco jiného, než jsou smoothie nápoje? Vyzkoušejte lahodná ořechová másla. Nejen, že si pochutnáte, ale navíc tělu dodáte mnoho důležitých vitamínů a minerálních látek.

Mandlové máslo

Ingredience:

  • 2 hrnky nepražených/pražených mandlí
  • Med nebo jiné přírodní sladidlo

Postup:

Mandle vložte do nádoby mixéru a začněte mixovat. V průběhu mixování je důležité každých pár minut setřít rozmixované mandle ze stěn nádoby mixéru. Takto mixujte přibližně 20 až 25 minut, dokud nedosáhnete konzistence másla. Hotové mandlové máslo můžete osolit Himalájskou solí nebo osladit například medem nebo javorovým sirupem.

Máslo z kešu ořechů

Ingredience:

  • 2 hrnky kešu ořechů
  • Med nebo jiné přírodní sladidlo
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

Kešu ořechy a vanilkový extrakt vložte do nádoby mixéru a začněte mixovat. V průběhu mixování je důležité každých pár minut setřít rozmixované kešu ořechy ze stěn nádoby mixéru. Takto mixujte přibližně 10 až 15 minut, dokud nedosáhnete konzistence másla. Hotové máslo z kešu ořechů můžete osolit Himalájskou solí nebo osladit například medem nebo javorovým sirupem.

Máslo z vlašských ořechů

  • 2 hrnky vlašských ořechů
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • Med nebo jiné přírodní sladidlo

Postup:

Vlašské ořechy a kokosový olej vložte do nádoby mixéru a začněte mixovat. V průběhu mixování je důležité každých pár minut setřít rozmixované vlašské ořechy ze stěn nádoby mixéru. Takto mixujte přibližně 20 až 25 minut, dokud nedosáhnete konzistence másla. Hotové máslo z vlašských ořechů můžete osolit Himalájskou solí nebo osladit například medem nebo javorovým sirupem.

Máslo ze směsi ořechů

Ingredience:

  • 2 hrnky ořechů (kešu, mandle, vlašské ořechy, pistácie, arašídy a jiné)
  • Med nebo jiné přírodní sladidlo

Postup:

Ořechy vložte do nádoby mixéru a začněte mixovat. V průběhu mixování je důležité každých pár minut setřít rozmixované ořechy ze stěn nádoby mixéru. Takto mixujte přibližně 20 až 25 minut, dokud nedosáhnete konzistence másla. Hotové ořechové máslo můžete osolit Himalájskou solí nebo osladit například medem nebo javorovým sirupem.

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také