Okurkovo-rajčatová polévka

Okurkovo-rajčatová polévka

Počas horkých letních dnů je postávání u plotny a vaření to poslední, na co máte chuť. Tu máte ale určitě na něco studené a osvěžující. Zaručeně vás osvěží studená okurková polévka.

Ingredience

  • 0,5 kg okurky, oloupané bez semen

  • 0,5 kg rajčat, bez semen

  • ½ cibule

  • 1 stroužek česneku

  • ¼ šálku olivového oleje

  • ¼ šálku rýžového octa

  • 1 lžíce nasekané petrželky

  • 1 lžíce nasekaného koriandru + listy na servírování

  • sůl, čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Okurky, rajčata, cibuli, česnek, olej, ocet, petržel a koriandr rozmixujte v mixéru do hladka. Dochuťte solí a pepřem. Dejte vychladit do lednice.

  2. Podávejte posypané lístky koriandru.

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také