Perníčky

Perníčky

Snad žádná cukrovinka nesymbolizuje vánoční svátky víc než perníčky. V naší zemi se o nich objevují záznamy už kolem roku 1330. Za tu dobu se samozřejmě nashromáždila spousta receptů. Vyzkoušejte tohle voňavé cukroví podle našeho jednoduchého receptu.

Ingredience:

  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky 

  • perníkové koření 

  • 7 polévkových lžic olivového oleje

  • 1 vejce 

  • datlový sirup dle chuti

Postup:

Všechny ingredience vložte do mísy a vypracujte hladké těsto ručně nebo pomocí kuchyňského robota. Těsto důkladně vyválejte na přibližně 0,5 cm silný plát. Z plátu vykrajujte své oblíbené tvary, které vyskládejte na pečící papír. Předehřejte si troubu na 180 °C a perníčky pečte přibližně 10 min.

Náš tip: Aby byly perníčky krásně zlaté a lesklé, potřete je před pečením rozšlehaným vajíčkem.


Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také