<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Podzimní hruškový koláč

min.

Podzimní sychravé dny jsou tu v plné síle a vy začínáte přemýšlet nad tím, čím si je zpříjemnit? Chtělo by to něco sladkého, teplého a zároveň zdravého. Pojďte si s námi upéct voňavý koláč, který si zamilujete.

 

Recept

Ingredience na korpus:

  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • třtinový cukr
  • 1 vejce

Ingredience na náplň:

  • 500 g hrušek (pro obměnu chuti můžete použít jablka)
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový lusk
  • mletá skořice
  • 1 vanička odtučněného tvarohu
  • třtinový cukr

Postup:

Ze špaldové mouky, změklého másla, třtinového cukru a jednoho vajíčka vypracujte hladké těsto. Těsto nechejte na chladném místě alespoň 1 hodinu odpočinout. Připravte si kulatou formu na koláč, do které těsto vmačkejte. Nezapomeňte si formu vymazat máslem a vysypat moukou. Náplň připravíte smícháním tvarohu, vajíčka, vanilkového lusku, mleté skořice a třtinového cukru. Nakonec si oloupejte hrušky, které nakrájejte na malé kostičky a vmíchejte je do tvarohové náplně. Náplň nalijte do formy s korpusem. Vršek koláče můžete posypat trochou mleté skořice s třtinovým cukrem. Předehřejte si troubu na 180 °C a koláče pečte přibližně 40 až 45 minut. V průběhu pečení jej několikrát zkontrolujte.

Náš tip:

Do náplně můžete přidat trochu vanilkového aroma. Koláč podávejte ihned po vytažení z trouby.

Tabulka výživových hodnot:

Energetická hodnota v kJ / kcal

7150 kJ / 1710 kcal

Bílkoviny

40 g

Sacharidy

280 g

Z toho cukry

110 g

Tuky

50 g

Z toho nasycené mastné kyseliny

5 g

Vláknina

30 g