<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Pohankové noky s dýňovo-cuketovou omáčkou

min.

Taky máte rádi recepty, podle nichž je jídlo na stole za deset minut? Tak ten dnešní mezi ně nepatří :-) Ale mezi ty rychlejší ano, víc než hodinu i s dušením dýně vám příprava nezabere a výsledek je vynikající.

 

Noky

  • 350 g hladké pohankové mouky

  • 3 lžíce najemno nasekané petrželky

  • 1 lžička soli

  • špetka drceného kmínu

  • špetka celého kmínu

  • špetka mletého koriandru

Do mouky se solí, petrželkou a kořením za stálého míchání vléváme teplou vodu. Kaše musí být velmi hustá. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vkládáme čajovou lžičkou malé nočky a necháme vařit, dokud nevyplavou na hladinu. Poté nočky scedíme a přikryjeme, aby nevychladly. 

Omáčka

  • 1 cibule

  • 2 menší cukety

  • dýně hokkaido (cca 500 g) 

  • 3 lžíce octa

  • špetka soli

  • 2 bobkové listy

  • 4 kuličky nového koření

  • 2 lžíce olivového oleje

Nakrájenou cibuli zpěníme na pánvi, přidáme nahrubo nakrájenou cuketu, na malé kostky nakrájenou dýni (neloupanou, odstraníme jen vláknitou dužninu se semeny), bobkové listy, nové koření a sůl. Dusíme cca 20 minut až do změknutí dýně. Po odstavení z plotny vmícháme ocet. 

Noky, zalité omáčkou, zdobíme lístky lichořeřišnice.