Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Pohankové noky s dýňovo-cuketovou omáčkou

4.10.2021



Taky máte rádi recepty, podle nichž je jídlo na stole za deset minut? Tak ten dnešní mezi ně nepatří :-) Ale mezi ty rychlejší ano, víc než hodinu i s dušením dýně vám příprava nezabere a výsledek je vynikající.
Noky
-
350 g hladké pohankové mouky
-
3 lžíce najemno nasekané petrželky
-
1 lžička soli
-
špetka drceného kmínu
-
špetka celého kmínu
-
špetka mletého koriandru
Do mouky se solí, petrželkou a kořením za stálého míchání vléváme teplou vodu. Kaše musí být velmi hustá. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vkládáme čajovou lžičkou malé nočky a necháme vařit, dokud nevyplavou na hladinu. Poté nočky scedíme a přikryjeme, aby nevychladly.
Omáčka
-
1 cibule
-
2 menší cukety
-
dýně hokkaido (cca 500 g)
-
3 lžíce octa
-
špetka soli
-
2 bobkové listy
-
4 kuličky nového koření
-
2 lžíce olivového oleje
Nakrájenou cibuli zpěníme na pánvi, přidáme nahrubo nakrájenou cuketu, na malé kostky nakrájenou dýni (neloupanou, odstraníme jen vláknitou dužninu se semeny), bobkové listy, nové koření a sůl. Dusíme cca 20 minut až do změknutí dýně. Po odstavení z plotny vmícháme ocet.
Noky, zalité omáčkou, zdobíme lístky lichořeřišnice.