Převlečený meloun

Převlečený meloun

Ne, nespletli jsme se, ani nejde o vtip. V seznamu surovin na tuto ovocno-zeleninovou šťávu opravdu meloun není. Ale svými vlastnostmi ho skvěle zastoupí okurka. Možná si říkáte, že byste si dali radši ten meloun, ale počkejte, až vyzkoušíte tuto šťávu z odšťavňovače, litovat nebudete.

Okurku tvoří 90 procent vody a tak je skvělou volbou v případě, pokud jste během dne zanedbávali pitný režim. Hydratuje celé tělo a udržuje cévy, pokožku a pleť v kondici. Obsahuje vitamíny A, B i C, díky kterým posílíte imunitu a dodáte tělu energii. Jednotlivé vitamíny se také podílí na zlepšení kvality pleti nejen zevnitř. Plátky okurky můžete použít i zevně proti váčkům pod očima. Draslík, hořčík a voda obsažené v okurkách pomáhají zmírnit otoky, léčí suchou i sluncem spálenou pokožku.

Okurka

Víte, že…?

Látky obsažené v okurkách pomáhají zlikvidovat bakterie, které způsobují nepříjemný dech.

Suroviny

  • 1 citron 

  • 3 jablka

  • 2 okurky

  • 1 šálek vody

Postup

Suroviny umyjte, citrony oloupejte a spolu s okurkou a jablky překrojte na menší kusy a odšťavněte. Dle potřeby nařeďte čistou vodou.


Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také