Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Prohřejte se teplou polévkou – bez vaření, za pár minut!




Ideální zimní oběd nebo večeře? Polévka, která člověka krásně prohřeje po příchodu domů. A dnešní recepty mají jednu velkou výhodu – nemusíte vařit. Polévku, která bude krásně teplá přímo k podávání a za pár minut, si totiž připravíte v mixéru!
Dýňová polévka s česnekem a zázvorem
-
1 dýně Hokaido
-
1 hrnek kešu ořechů (předem namočené do vlažné vody)
-
3 hrnky vody
-
1 cm kořene zázvoru
-
2 stroužky česneku
-
Himalájská sůl
-
Pepř
Dýni důkladně umyjte, rozpulte a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na kostičky a vložte do nádoby mixéru. Přidejte vodu, zázvor, oloupaný česnek a kešu ořechy. Abyste docílili teplé, přesto stále RAW, polévky, mixujte 3 až 4 minuty. Po rozmixování polévku dle chuti osolte a opepřete. Polévku podávejte pokapanou dýňovým olejem, který vykouzlí výraznou ořechovou chuť, a posypanou čerstvým koriandrem.
Krémová česnečka se zelím
-
¼ hlávky bílého zelí
-
1 mrkev
-
½ cibule
-
3 stroužky česneku
-
lžička oleje (olivový)
-
špetka majoránky, sůl
Zelí, mrkev, česnek a cibuli vložíme do nádoby mixéru a několik minut mixujeme. Pokud je krém příliš hustý, naředíme vodou nebo vývarem podle potřeby a mixujeme, dokud polévka nezíská ideální teplotu přímo k servírování.
Hřejivá polévka z červené řepy
-
3 červené řepy
-
1 cibule
-
3 stroužky česneku
-
½ salátové okurky
-
½ kg rajčat (doporučujeme cherry)
-
pepř a kmín na dochucení
-
špetka koriandru a chilli na prohřátí
Řepu, cibuli a česnek mixujeme do měkka. Pak přidáme okurku a rajčata. Vzniklou horkou krémovou polévku dochutíme solí a pepřem a přidáme špetku chilli a koriandru.
Mrkvová krémová polévka se zázvorem
-
½ kg mrkve
-
½ hrnku předem namočených kešu ořechů
-
3 cm zázvorového kořene
-
½ citronu
-
1 hrnek kokosového mléka nebo předem připraveného zeleninového vývaru
-
Několik snítek koriandru
-
Sůl, pepř
Všechny suroviny vložíme do silného mixéru a postupně přidáváme otáčky. Mixujeme do sametového pyré, které poté podle potřeby naředíme vývarem nebo zjemníme teplým kokosovým mlékem.