<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Prohřejte se teplou polévkou – bez vaření, za pár minut!

min.

Ideální zimní oběd nebo večeře? Polévka, která člověka krásně prohřeje po příchodu domů. A dnešní recepty mají jednu velkou výhodu – nemusíte vařit. Polévku, která bude krásně teplá přímo k podávání a za pár minut, si totiž připravíte v mixéru!

 

Dýňová polévka s česnekem a zázvorem

  • 1 dýně Hokaido

  • 1 hrnek kešu ořechů (předem namočené do vlažné vody)

  • 3 hrnky vody

  • 1 cm kořene zázvoru

  • 2 stroužky česneku

  • Himalájská sůl

  • Pepř

Dýni důkladně umyjte, rozpulte a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na kostičky a vložte do nádoby mixéru. Přidejte vodu, zázvor, oloupaný česnek a kešu ořechy. Abyste docílili teplé, přesto stále RAW, polévky, mixujte 3 až 4 minuty. Po rozmixování polévku dle chuti osolte a opepřete. Polévku podávejte pokapanou dýňovým olejem, který vykouzlí výraznou ořechovou chuť, a posypanou čerstvým koriandrem.

Krémová česnečka se zelím

  • ¼ hlávky bílého zelí

  • 1 mrkev

  • ½ cibule

  • 3 stroužky česneku

  • lžička oleje (olivový)

  • špetka majoránky, sůl

Zelí, mrkev, česnek a cibuli vložíme do nádoby mixéru a několik minut mixujeme. Pokud je krém příliš hustý, naředíme vodou nebo vývarem podle potřeby a mixujeme, dokud polévka nezíská ideální teplotu přímo k servírování. 

Hřejivá polévka z červené řepy

  • 3 červené řepy

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • ½ salátové okurky

  • ½ kg rajčat (doporučujeme cherry)

  • pepř a kmín na dochucení

  • špetka koriandru a chilli na prohřátí

Řepu, cibuli a česnek mixujeme do měkka. Pak přidáme okurku a rajčata. Vzniklou horkou krémovou polévku dochutíme solí a pepřem a přidáme špetku chilli a koriandru. 

 

Mrkvová krémová polévka se zázvorem

  • ½ kg mrkve

  • ½ hrnku předem namočených kešu ořechů

  • 3 cm zázvorového kořene

  • ½ citronu

  • 1 hrnek kokosového mléka nebo předem připraveného zeleninového vývaru

  • Několik snítek koriandru

  • Sůl, pepř

Všechny suroviny vložíme do silného mixéru a postupně přidáváme otáčky. Mixujeme do sametového pyré, které poté podle potřeby naředíme vývarem nebo zjemníme teplým kokosovým mlékem.