Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Rajčatová sezóna: Masové kuličky v domácím rajčatovém krému

4.10.2021



Jogurtové masové kuličky jsou lehkým a chutným hlavním chodem. Připravují se smícháním mletého hovězího masa s řeckým jogurtem, který kromě jemnosti a chuti těsta působí také jako pojivo. Kuličky dnes uvaříme ve velmi lehké rajčatové omáčce, takže jsou i
-
400 g mletého hovězího masa
-
100 g řeckého jogurtu
-
1 krajíc chleba
-
1/2 jarní cibule
-
sůl
-
petržel
-
olivový olej
-
6 velkých rajčat + lžíce cukru + špetka soli + bobkový list na omáčku
Do mísy vložte mleté maso, chleba nalámaný na kousky, jogurt, nakrájenou jarní cibulku, petržel, sůl a pepř. Hnětením připravte směs k vytvoření malých masových kuliček.
TIP: Pokud máte robot Promesso, svěřte mu mletí masa i hnětení.
Rajčatový krém ke kuličkám
Ve vyšší pánvi nechejte zesklovatět cibulku, přidejte nadrobno nakrájená rajčata a míchejte cca 1 minutu. Poté trochu podlijte trochou vodyvodou (1-2 dcl) a duste 5 minut pod pokličkou. Dochuťte cukrem a solí.
Přidejte masové kuličky, přikryjte víkem a duste asi 20 minut. V průběhu dušení kuličky občas promíchejte nebo otočte. Omáčka by měla být hustá a silná, proto můžete před koncem dušení sundat poklici.