<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Rajské mámení aneb recepty z čerstvých rajčat

min.

Už se taky nemůžete dočkat, až letos sklidíte první domácí rajčátka ze skleníku? Na to si sice ještě pár dní počkáme, ale už nyní se můžeme zamyslet nad tím, jak rajčata zužitkujeme. Připravte si s námi rajskou omáčku, kterou si zamilují vaše děti, zdravý

 

Rajská omáčka

Ingredience:

  • 20 čerstvých rajčat
  • 1 l zeleninového nebo masového vývaru dle chuti
  • 2 cibule
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Několik lístků čerstvé bazalky
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Cibule očistěte a nakrájejte na kostičky. Rajčata umyjte a nakrájejte. Na pánvi rozpalte olej, na kterém osmažte cibulku. Přidejte rajčata a krátce poduste. Směs přendejte do hrnce, zalijte vývarem, přidejte cukr, sůl, pepř a vařte do zhoustnutí. Nakonec omáčku rozmixujte tyčovým mixérem. Servírujte posypané čerstvou bazalkou.

Kečup z čerstvých rajčat

Ingredience:

  • 20 čerstvých rajčat
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 jablka
  • 2 cibule
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 dcl octa

Postup:

Rajčata, jablka a cibule umyjte, očistěte a nakrájejte na menší kousky, které vložte do hrnce. Přidejte skořici, cukr a ocet. Přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí. Dle potřeby přilévejte vodu. Směs přendejte do nádoby mixéru a rozmixujte dohladka. Kečup přelijte do zavařovacích sklenic, které zavíčkujte a postavte dnem vzhůru.

Rajčatový salát

Ingredience:

  • 10 čerstvých rajčat
  • Hrst rukoly
  • Hrst baby špenátu
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 1stroužek česneku
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup:

Rajčata umyjte, nakrájejte a vložte do mísy. Přidejte rukolu, baby špenát, prolisovaný česnek, ocet a olivový olej. Důkladně promíchejte. Na pánvi si rozehřejte rostlinný olej, na kterém krátce opražte piniové oříšky. Piniové oříšky přidejte do salátu a znovu promíchejte. Podávejte s opečenou bruschettou.