RAW čokoláda - domácí výroba

RAW čokoláda - domácí výroba

Čokoláda z obchodu obsahuje velké množství nezdravých cukrů. Chcete si vyrobit přírodní zdravou čokoládu doma? Vyrobte si RAW čokoládu. Jak na to?

RAW čokoláda

Mlsejte zdravě a přitom hubněte! Poradíme vám, jak na to.
 čokoláda

Čokoláda patří bezesporu mezi nejlahodnější a nejoblíbenější pochoutky na světě. Čokoládu miluje každý bez rozdílu věku, ale víte, že většina z těchto lahodných tabulek, je plná nezdravých cukrů, které škodí našemu tělu? I přesto si tuto pochoutku chcete jednou za čas dopřát? Poradíme vám, jak si vyrobit skvělou a zdravou čokoládu doma. Celé tajemství je ukryto pod pojmem raw čokoláda. Na této čokoládě si nejen pochutnáte, ale zároveň obohatíte tělo o řadu cenných látek, jako jsou vitamíny, minerály a antioxidanty.

Nepražené kakaové boby, jež jsou hlavní součástí raw čokolády, výborně působí na psychickou pohodu a zlepšují náladu. Raw čokoláda je považována za lék na různé nemoci a obtíže, mezi které se mohou řadit například kardiovaskulární onemocnění, je vhodná při většině diet a dokonce i cukrovce. Raw čokoláda je tím nejvhodnější, čím můžete dětem nahradit tak oblíbené cukrovinky a čokoládové sladkosti. A co je na této čokoládě nejdůležitější, je velmi jednoduchá na přípravu.

Co budete na výrobu potřebovat?

Nejdůležitější surovinou raw čokolády je nepražené kakao, které se řadí mezi nejzdravější suroviny na světě. Je bohatým zdrojem železa, bílkovin, vápníku, zinku, železa, draslíku, hořčíku a mnoha dalších vitamínů a antioxidantů. Další ingrediencí je kakaové máslo, jež se používá na výrobu živých dezertů. Neméně důležitou součástí raw čokolády je kokosový olej, který se řadí mezi nejzdravější oleje na světě.

kokos

Kokosový olej má využití nejen v kuchyni, ale má také řadu využití v kosmetickém průmyslu. Na doslazení budete potřebovat jakékoliv přírodní sladidlo. Můžete použít například agáve sirup, kokosový cukr, Stévii, javorový sirup a další. Abyste umocnili chuť čokolády, můžete přidat špetku kvalitní, například himalájské soli, která je bohatá na minerály.

Jdeme na to!

Do mixéru přidejte 100 g nepraženého kakaového prášku, 70 g kakaového másla, 30 g kokosového oleje, 2 lžíce přírodního sladidla a špetku himalájské soli. Začněte mixovat na nejnižší otáčky a postupně přidávejte na intenzitě. Mixujte do té doby, než dosáhnete hladké, krémové konzistence. Do hotové směsi můžete přidat například ořechy, kustovnici čínskou, chia semínka a jiné super-potraviny. Hotovou směs nalijte do silikonových forem a nechejte ji ztuhnout v lednici.

Jaký je vhodný mixér na výrobu raw čokolády?

Na výrobu raw čokolády je potřebný vysoce výkonný mixér, bez jehož pomoci se suroviny správně nepropojí. Mezi takové mixéry se řadí i mixéry G21, jejichž výkon je až 1680 W. Mixéry G21 Perfect smoothie Vitality a Smart smoothie Vitality zachovávají v potravinách veškeré živiny a enzymy. Díky vysokému výkonu až 1 680 W a vysokým otáčkám 32 000 ot./min si poradí i s takovými surovinami, jako jsou ořechy, drobná semínka, zmrzlé ovoce a led.

mixér

Všechny mixéry G21 jsou vybaveny nádobou, která je uzpůsobena pro mixování jak tuhých, tak tekutých surovin. Není proto potřeba dokoupení další nádoby, jako je tomu u jiných mixérů. Mixéry G21 se velmi snadno čistí, stačí nádobu naplnit vodou, přidat kapku čistícího prostředku a spustit pulsní chod. S těmito mixéry bude výroba, nejen raw čokolády, hračka.

1.

Dejte tip přátelům

Suroviny

Kokosový olej 30 g
Agáve sirup 2 lžíce
Himalájská sůl
Nepražené kakao 100 g
Kakaové máslo 70 g
Ořechy či semínka na ozdobu
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také