Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
RAW dezerty snadno a rychle




V horkém počasí, které u nás posledních několik týdnů vládne, nemáme chuť na hutné pečené dezerty. Naopak toužíme po něčem lehkém a osvěžujícím. Oblíbili jsme si několik receptů na raw dezerty. Pojďte si s námi připravit ty nejlahodnější.
RAW vanilková panna cotta
Ingredience
- 250 g kešu ořechů
- 2 polévkové lžíce psyllia
- 2 polévkové lžíce datlového nebo javorového sirupu
- ½ citrónu
- 500 ml vody
- 250 g čerstvých jahod
Postup
Kešu ořechy namočte do vlažné vody alespoň 2 hodiny před přípravou dezertu. Psyllium nasypejte do připravené vody a nechejte alespoň 1 hodinu bobtnat. Ořechy, datlový sirup, psyllium a šťávu z citrónu vložte do nádoby mixéru a rozmixujte do hladka. Vzniklý krém přendejte do skleniček, které vložte do lednice vychladit. Před podáváním panna cottu přelijte rozmixovanými jahodami, které můžete dle chuti osladit medem nebo jiným přírodním sladidlem.
RAW tiramisu
Ingredience
- 250 g čerstvých datlí
- 1 banán
- 100 g kešu ořechů
- 100 g vlašských ořechů
- 20 g kokosového oleje
- 2 lžíce nepraženého kakaa
- 4 lžíce kávy
- 80 ml vody
Postup
Do mixéru vložte vlašské ořechy, datle, kávu a kakaový prášek. Rozmixujte do hladka. Připravte si misky, na jejichž dno vložte trochu této pasty. Banány oloupejte, nakrájejte na kolečka a poklaďte jimi pastu, čímž vytvoříte druhou vrstvu dezertu. Poslední vrstvu bude tvořit hladký krém, který vytvoříte rozmixováním předem namočených kešu ořechů (alespoň 2 hodiny) s kokosovým olejem. Dle potřeby přidejte vodu a rozmixujte do hladka. Krém vložte na vrstvu banánů a vše posypejte trochou nepraženého kakaa.
Jahodový cheesecake
Ingredience
- 70 g čerstvých datlí
- 270 g kešu ořechů
- 200 ml kokosového oleje
- ½ citrónu
- 200 g čerstvých jahod
- 70 ml datlového sirupu
- Jahody na ozdobu
Postup
Kešu ořechy si namočte alespoň na 2 hodiny před přípravou dezertu. Do nádoby mixéru vložte 70 g kešu ořechů, 40 ml kokosového oleje a datle, a rozmixujte do hladka. Připravte si dortovou formu, jejíž dno vyložte pečícím papírem. Směsí pokryjte dno formy a pořádně upěchujte. Před přípravou krému vložte dortovou formu s korpusem do mrazáku. Do mixéru vložte 200 g kešu, zbytek kokosového oleje, citrónovou šťávu, jahody a datlový sirup. Rozmixujte do hladka. Připravený krém nalijte na vychlazený základ a vložte zpět do mrazáku alespoň na 2 hodiny. Poté jej můžete přemístit do lednice. Před podáváním dort ozdobte tence nakrájenými plátky jahod.