<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

RAW dýňová polévka se zázvorem

min.

Dýně jsou na podzim žádanou ingrediencí téměř v každé kuchyni. Většina z vás má svůj oblíbený recept, na který nedá dopustit. My takový recept máme také. Je jím skvělá dýňová polévka. Ale pozor! V RAW variantě.

Ingredience:

  • 1 dýně Hokaido
  • 1 hrnek kešu ořechů (předem namočené do vlažné vody)
  • 3 hrnky vody
  • 1 cm kořene zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • Himalájská sůl
  • Pepř

Postup:

Dýni důkladně umyjte, rozpulte a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na kostičky a vložte do nádoby mixéru. Přidejte vodu, zázvor, oloupaný česnek a kešu ořechy. Abyste docílili teplé, přesto stále RAW, polévky, mixujte 3 až 4 minuty. Po rozmixování polévku dle chuti osolte a opepřete. Polévku podávejte pokapanou dýňovým olejem, který vykouzlí výraznou ořechovou chuť, a posypanou čerstvým koriandrem.