RAW dýňová polévka se zázvorem

RAW dýňová polévka se zázvorem

Dýně jsou na podzim žádanou ingrediencí téměř v každé kuchyni. Většina z vás má svůj oblíbený recept, na který nedá dopustit. My takový recept máme také. Je jím skvělá dýňová polévka. Ale pozor! V RAW variantě.

Ingredience:

  • 1 dýně Hokaido
  • 1 hrnek kešu ořechů (předem namočené do vlažné vody)
  • 3 hrnky vody
  • 1 cm kořene zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • Himalájská sůl
  • Pepř

Postup:

Dýni důkladně umyjte, rozpulte a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na kostičky a vložte do nádoby mixéru. Přidejte vodu, zázvor, oloupaný česnek a kešu ořechy. Abyste docílili teplé, přesto stále RAW, polévky, mixujte 3 až 4 minuty. Po rozmixování polévku dle chuti osolte a opepřete. Polévku podávejte pokapanou dýňovým olejem, který vykouzlí výraznou ořechovou chuť, a posypanou čerstvým koriandrem.

Dejte tip přátelům

Suroviny

Česnek 2 stroužky
Voda 3 hrnky
Himalájská sůl
Pepř
Čerstvý zázvor 1 cm
Dýně Hokaido 1 ks
Kešu ořechy 1 hrnek
Autor receptu
Líbil se vám recept?
75%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také