<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Raw mrkvový dort s citronovou polevou

min.

Na první pohled nevšední kombinace, ale budete překvapeni, jak bude celé rodině chutnat!

 

Raw mrkvový dort s citronovou polevou

Když jsem tento recept poprvé připravila mé rodině u slavnostní večeře, koukali na mě, jako bych ztratila rozum. Výraz v jejich očích mluvil za vše: „Tohle že máme jíst?“ Nakonec všichni ochutnali a debata u stolu nebyla o ničem jiném než o Raw stravě. Při odchodu chtěli po mě všichni recept, jsem ráda, že jsem vnesla na stůl zdravé jídlo, které mělo úspěch!

Na přípravu korpusu budete potřebovat:

  • 250g rozmixované mrkve (nasekejte nadrobno)
  • 200g vlašských či lískových oříšků
  • 100g vypeckovaných datlí
  • 50g rozinek
  • 1-2 lžíce pomerančové šťávy
  • 2 lžičky pomerančové kúry
  • 1 lžička citronové kúry
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička skořice
  • 4 lžíce sušeného kokosu

 

Jako první si nasekejte na jemnou mouku oříšky, ty přidejte k nasekané mrkvi a přidejte další ingredience. Zde je třeba „těsto“ důkladné promíchat rukama, aby se všechny ingredience dobře spojily. Směs na korpus natlačte na dno dortové či jiné formy vyložené pečícím papírem. Korpus ponechejte alespoň 1h v lednici. Mezitím si můžete připravit krém.

 

Na krém budete potřebovat:

  • 200g kešu (namočené několik hodin, nejlépe přes noc)
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 4 polévkové lžíce javorového sirupu či jiného sirupu
  • vanilka

Kešu vložte do mixéru společně s citronovou šťávou, kokosovým olejem, sirupem, přidejte 5 lžic vody a nakonec vanilku. Mixujte do našlehaného krému. Pak už jen stačí potřít korpus, posypat skořicí a oříšky. Nechte několik hodin vychladit.

 

Energetická hodnota v kJ / kcal

 16 086kJ/ 3 845kcal

Bílkoviny

 76g

Sacharidy

 243g

z toho cukry

147g

Tuky

 286g

Vláknina

 40g

 

 

Doplňkové

 

Nasycené mastné kyseliny

94g

Sůl

0g

Cholesterol

 0g

Vápník

 474mg