Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Rebarborová limonáda




Je reveň kadeřavá zelenina nebo ovoce? To je otázka. My bychom řekli – zelenina, co si hraje na ovoce ☺ Podle její chuti vás jistě nepřekvapí, že je příbuzná se šťovíkem. A asi i díky tomu se perfektně hodí na přípravu této limonády.
Ingredience
-
3 stonky rebarbory, nasekané (2 šálky)
-
1 litr vody
-
šťáva ze 2 citronů
-
1/4 šálku medu
Postup
Očištěnou rebarboru vložte do hrnce s vodou a když se začne vařit, snižte teplotu. Vařte dokud nebude rebarbora měkká. Hrnec odstavte z ohně a přeceďte. Vařenou rebarboru rozmačkejte nebo rozmixujte, přidejte med a šťávu z citronů a dolejte vodou. Můžete použít i perlivou.
TIP: Pokud je vaše rebarbora zelená, přidejte do hrnce k rebarbore kousek červené řepy, zatímco ji vaříte, aby měla růžovou barvu. Po vaření řepu vyjmente |
Sklizené řapíky rebarbory omyjte, spařte horkou vodou a nožem pak stáhněte tuhá vlákna, která jsou podobná jako u řapíkatého celeru. |

Listy rebarbory jsou jedovaté, ke konzumaci se doporučují pouze tepelně upravené řapíky a ne víc než 2 - 3x týdně! |
Doporučuje se sklízet od půlky května do půlky července. Pak už obsahuje vysoké množství kyseliny šťavelové, která pro naše tělo není žádoucí.