<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Rebarborová limonáda

min.

Je reveň kadeřavá zelenina nebo ovoce? To je otázka. My bychom řekli – zelenina, co si hraje na ovoce ☺ Podle její chuti vás jistě nepřekvapí, že je příbuzná se šťovíkem. A asi i díky tomu se perfektně hodí na přípravu této limonády.

 

Ingredience

  • 3 stonky rebarbory, nasekané (2 šálky)

  • 1 litr vody

  • šťáva ze 2 citronů

  • 1/4 šálku medu

Postup

Očištěnou rebarboru vložte do hrnce s vodou a když se začne vařit, snižte teplotu. Vařte dokud nebude rebarbora měkká. Hrnec odstavte z ohně a přeceďte. Vařenou rebarboru rozmačkejte nebo rozmixujte, přidejte med a šťávu z citronů a dolejte vodou. Můžete použít i perlivou.

TIP: Pokud je vaše rebarbora zelená, přidejte do hrnce k rebarbore kousek červené řepy, zatímco ji vaříte, aby měla růžovou barvu. Po vaření řepu vyjmente

Sklizené řapíky rebarbory omyjte, spařte horkou vodou a nožem pak stáhněte tuhá vlákna, která jsou podobná jako u řapíkatého celeru.

Řapíky rebarbory

Listy rebarbory jsou jedovaté, ke konzumaci se doporučují pouze tepelně upravené řapíky a ne víc než 2 - 3x týdně!

Listy rebarbory

Doporučuje se sklízet od půlky května do půlky července. Pak už obsahuje vysoké množství kyseliny šťavelové, která pro naše tělo není žádoucí.