Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Ředkvičky v receptech




Pokud jste, stejně jako já, vysévali ředkvičky do skleníku včas, už nyní se začínáte těšit z jejich úrody. Právě ředkvičky jsou totiž jednou z prvních sezonních zelenin. V dnešním článku si připravíme několik jednoduchých, ale zároveň velmi chutných, rece
Ředkvičková polévka
Ingredience:
- 1 l zeleninového vývaru
- 20 ředkviček
- 1 cibule
- 1 smetana
- 2 brambory
- Sůl
- Pepř
- Rostlinný olej
Postup:
Ředkvičky umyjte a nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli nakrájejte na kostičky, brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Do hrnce dejte 2 lžíce oleje, na kterém osmažte nastrouhané ředkvičky a cibuli. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte nakrájené brambory a vařte do změknutí. Nakonec do polévky přidejte smetanu a dle chuti osolte a opepřete. Polévku můžete nakonec rozmixovat tyčovým mixérem dohladka.
Ředkvičkové placičky
Ingredience:
- 20 ředkviček
- 1 malá cibule
- 3 brambory
- 2 vajíčka
- 2 lžíce špaldové mouky
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- Majoránka
- Rostlinný olej
Postup:
Ředkvičky umyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Zeleninu vložte do mísy, přidejte vajíčka, mouku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Důkladně promíchejte. Placičky smažte na rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
Ředkvičková pomazánka
Ingredience:
- 10 ředkviček
- 1 Cottage
- Čerstvá pažitka
- 1 lžička citronové šťávy
- Sůl
- Pepř
Postup:
Ředkvičky umyjte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte Cottage, nasekanou pažitku a citronovou šťávu. Důkladně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Podávejte s čerstvým celozrnným pečivem.