Salát nesalát

Salát nesalát

Brokolice, ředkvičky, pečená cizrna... Vyzkoušejte tenhle zvláštní a vynikající "nesalát", plný vitamínů.
  • 2 hrnky brokolice

  • 1 hrnek plátků ředkviček

  • Pečená cizrna – 200 g cizrny, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, špetka soli, 2 lžíce sojové omáčky a 1 lžička agávového sirupu

  • Dresink – 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce tahini, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce sojové omáčky, 6 lžic vody, 1 lžíce třtinového cukru, nasekaný stroužek česneku. 

Nejprve si připravíme pečenou cizrnu – suroviny promícháme a  rozložíme na pečicí papír na plechu. Pečeme cca 30 minut.

Mezitím v osolené vodě uvaříme brokolici a mixérem rozmixujeme přísady na dresing. 

Ve větší míse pak smícháme ředkvičky, vařenou brokolici a pečenou cizrnu. Nakonec vše zalijeme dresingem. 

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také