Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Salát z kedlubny s dresinkem z dijonské hořčice




Skvělý způsob jak zpracovat tuto chutnou zeleninu a užít si její svěží chuť.
Ingredience
-
2 středně velké kedlubny
-
2 mrkve
-
¼ červeného hlávkového zelí
-
2-3 velké zelené listy kapusty
-
2 lžičky čerstvého nasekaného kopru
Zálivka
-
⅓ hrnku řepkového oleje
-
2 lžíce bílého vinného octa
-
1 polévková lžíce dijonské hořčice
-
1 polévková lžíce medu
-
sůl a pepř dle chuti
Postup
-
Kedluben umyjte a oloupejte.
-
Nastrouhejte spolu s mrkví nahrubo.
-
Červené zelí a listy kelu nakrájejte na tenké proužky
-
Ve velké misce promíchejte nastrouhanou zeleninu a nasekaný kopr.
-
Smíchejte přísady na zálivku a promíchejte se zeleninou, dochuťte solí a pepřem a před podáváním nechte odpočinout aspoň 15 minut.
Kedluben má nízký obsah kalorií, obsahuje vitamíny C, draslík a s vysokým obsahem vlákniny a antioxidantů je to jedna z rostlin, která může pomoci v boji proti rakovině a v prevenci srdečních onemocnění.