Salát z kedlubny s dresinkem z dijonské hořčice

Salát z kedlubny s dresinkem z dijonské hořčice

Skvělý způsob jak zpracovat tuto chutnou zeleninu a užít si její svěží chuť.

Ingredience

  • 2 středně velké kedlubny

  • 2 mrkve

  • ¼ červeného hlávkového zelí

  • 2-3 velké zelené listy kapusty

  • 2 lžičky čerstvého nasekaného kopru

Zálivka

  • ⅓ hrnku řepkového oleje

  • 2 lžíce bílého vinného octa

  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice

  • 1 polévková lžíce medu

  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kedluben umyjte a oloupejte.

  2. Nastrouhejte spolu s mrkví nahrubo. 

  3. Červené zelí a listy kelu nakrájejte na tenké proužky

  4. Ve velké misce promíchejte nastrouhanou zeleninu a nasekaný kopr.

  5. Smíchejte přísady na zálivku a promíchejte se zeleninou, dochuťte solí a pepřem a před podáváním nechte odpočinout aspoň 15 minut.

Kedluben má nízký obsah kalorií, obsahuje vitamín C, draslík a s vysokým obsahem vlákniny a antioxidantů je to jedna z rostlin, která může pomoci v boji proti rakovině a v prevenci srdečních onemocnění.


Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také