Salsa z čerstvých rajčat

Salsa z čerstvých rajčat

Rajčatovou salsu – jinak známou i jako Pico de Gallo nebo Salsa Fresca lze snadno připravit a podávat jako přílohu k hranolkám, grilovanému masu či tacos, i jako náplň do tortilly.

Suroviny

  • 2-3 větší rajčata

  • hrst nasekaného koriandru

  • ½ červené cibule

  • šťáva z jedné limetky

  • sůl a pepř na dochucení

  • oregano

  • 2 pálivé papričky

  • 1 PL olivového olejeRajčatová salsa

Postup

  1. Rajčata zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kostičky. Červenou cibuli jakbysmet. 

  2. Papričky bez semínek taky nakrájejte, když nemáte rádi pálivé, můžete je vynechat. 

  3. Přidejte koriandr a zbylé suroviny. Pro jemnější konzistenci můžete vložit do mixéru. Stačí pár „pulznutí“, aby vám nevzniklo pyré. 

  4. Nechte salsu odležet asi hodinu a podle potřeby dochuťte. V lednici vám vydrží cca 5 dnů. Pokud jí teda nesníte dřív, co je ta pravděpodobnější varianta :-).

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také