<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Silvestrovské dobroty ze sušičky potravin

Našli jste pod stromečkem novou sušičku potravin? Vyzkoušejte recepty, které z ní udělají neocenitelného pomocníka nejen pro dlouhodobé uchovávání ovoce, zeleniny, hub anebo bylinek, ale i pro okamžité potěšení. Třeba právě na silvestrovské oslavě.

 

Zeleninové chipsy

  • 500 g červené řepy

  • 500 g celeru

  • Himalájská sůl

  • Koření dle chuti (rozmarýn, bazalka, tymián,…)

Řepu a celer oloupejte a nakrájejte na přibližně 1 mm silné plátky. Plátky vyskládejte do sušičky potravin a sušte na 40 °C přibližně 3-4 hodiny. Po upečení plátky osolte a posypte oblíbenými bylinkami.

TIP: Horké plátky posypte nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť!

Krekry z červené řepy

  • 1 hrnek semínek (chia, lněná, konopná, nebo jejich mix)

  • ½ červené řepy

  • 1 mrkev

Semínka namočte den před přípravou do vody. Červenou řepu oloupejte, nakrájejte na kostky a vložte do mixéru. Přidejte mrkev a rozmixujte do hladka. Těsto přendejte do mísy a přidejte semínka. Důkladně promíchejte a přelijte na teflonové sušící vložky. Sušte přibližně 5 hodin při teplotě 50 – 55 °C.

Zeleninové krekry

  • 1 brokolice

  • 1 paprika

  • 2 stroužky česneku

  • špetka soli

Očištěnou zeleninu rozmixujte a vzniklou směs nalijte na teflonové sušící pláty. Sušte 5 hodin při teplotě 50-60 °C.

Sušené hovězí maso místo jednohubek

Že to chce po vší té zelenině trochu změnu? Usušte si maso a ozvláštněte silvestrovský stůl.

  • 1 kg kvalitního hovězího masa

  • 5 lžic rostlinného oleje

  • Sůl

  • Pepř

  • Oblíbené koření

Maso důkladně umyjte a vložte na 1 hodinu do mrazáku (maso se vám bude lépe krájet na tenké plátky). Maso poté nakrájejte na 0,5 cm plátky, které naložte do marinády z oleje, soli, pepře a koření. Nechejte v lednici alespoň 10 hodin marinovat. Plátky masa poté rozprostřete na sušící plata v sušičce potravin a sušte při teplotě 70 °C přibližně 6 až 8 hodin.