Sous-vide steak ze svíčkové se šťouchanými brambory

Sous-vide steak ze svíčkové se šťouchanými brambory

Uvařit chutné jídlo které se zaručeně povede a nemusíte jeho přípravou trávit dlouhé hodiny není sci-fi. Pomalý vařič sous-vide hlídá čas i teplotu vaření, zatímco vy se můžete věnovat jiným oblíbeným činnostem.

Ingredience na 4 porce:

  • 4 steaky ze svíčkové

  • 1 kg menších brambor, nakrájené na čtvrtky

  • ¼ šálku steakového koření

  • snítka rozmarýnu

  • sůl a pepř na dochucení

  • 4 lžíce másla

  • olej 

Postup:

  1. Nastavte pomalý vařič Sous vide G21 Akura na 53,9 °C

  2. Dochuťte steaky s oblíbeným kořením nebo solí a pepřem.

  3. Steaky vložte do vakuovacích sáčků a zavakuujte pomocí vakuovačky. Například Onyx nebo Nefrit G21

  4. Vložte do vodní lázně a vařte 1 hodinu.

  5. Vložte brambory do vroucí vody a vařte doměkka.

  6. Brambory přeceďte a ve větší míse spolu s máslem rozmačkejte. Dochuťe solí a pepřem.

  7. Vyjměte steaky ze sáčků a osušte je papírovými utěrkami. V případě potřeby znovu dochuťte.

  8. Zahřejte pánev na středně vysokou teplotu, přidejte olej a steak z každé strany opečte.

  9. Podávejte s bramborami. Dobrou chuť!

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také