<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Sous-vide vaření

Sous-vide znamená v překladu „ve vakuu”. Sous-vide vaření se konečně dostává do normálních kuchyní a je čím dál oblíbenější. Vynikajicí kulinářské speciality si můžete doma připravit bez práce, bez obav a s radostí. Ale nejen to, díky sous-vide jíte mnohe

 

 

Co získáte vařením sous-vide?

  • Lepší chuť, vůni i vzhled jídla
    Díky sous-vide zůstává připravovaným surovinám výrazná chuť, vůně i barva. Zelenina je křehká a svěží, maso voňavé a šťavnaté, s krásnou texturou. 

  • Zdravější pokrmy
    Se sous-vide nedochází k úniku a odpaření živin, vitamínyů a zdravých látek. Zůstávají v připravovaných surovinách a prospívají tak našemu zdraví a imunitě. 

  • Úsporu peněz
    Sous-vide pokrmy si můžete připravit najednou a do zásoby. Není tedy třeba umývat po každém vaření spoustu nádobí nebo opakovaně věnovat čas přípravě. Sous-vide vařiče mají tak nízkou spotřebu energie, že se jejich používání promítne i na úspoře financí v domácnosti. 

  • Víc času
    Používáním chytrých sous-vide vařičů, jako je například G21 Akura nebo G21 Maestro, získáte i víc času pro sebe. Už nemusíte stát u plotny nebo nahlížet do trouby, díky chytré mobilní aplikaci G21 Smart Home přes WiFi ovládáte svou kuchyni na dálku a sous-vide lahůdky můžete začít připravovat, i když jste zrovna v práci nebo na výletě. 

  • Nezaskočí vás nenadálá návštěva
    Když po sous-vide vaření hotovo pokrmy rychle ochladíte a zamrazíte, máte je vždy po ruce a můžete je kdykoliv použít. Ani zapomenutý nákup nebo neohlášená návštěva vás tak nezaskočí.

  • Gurmánské speciality vždy se skvělým výsledkem
    Se sous-vide se nemusíte bát připálení nebo rozvaření jídla, stresovat se sledováním času nebo trávit hodiny v kuchyni s obavami o výsledek. 

V čem metoda sous-vide spočívá?

Podstatou sous-vide vaření je dokonalé uzavření surovin ve vakuovém obalu. Jako obal se používají dva formáty: 

  • Sáčky, které se po odsátí vzduchu vakuovačkou hermeticky uzavřou. Jejich předností je rychlejší manipulace, protože zatavit vakuovačkou musíte jen jeden konec. 

  • Role, které vakuovačkou utěsníte na obou stranách. Výhodou rolí je, že si jejich velikost nastavíte podle potřeby a objemu vložených surovin.

Zavakuované obaly se syrovými, namarinovanými nebo předvařenými surovinami následně vložíte do nádoby s vodou, připojíte sous-vide vařič se zvoleným programem a o víc se nemusíte starat. 

Jídla, připravená sous-vide vařením, pak buď hned podáváte nebo je rychle a krátce doupravíte – dokonalý šťavnatý steak zprudka opečete, aby jeho okraje  získaly tu báječnou křupavost, kterou máte tak rádi, dezert přizdobíte, rybu pokapete citrónem a můžete servírovat.