Středně propečený steak připravený metodou sous-vide

Středně propečený steak připravený metodou sous-vide

Steaky jsou skvělé na přípravu metodou sous vide, protože si je můžete uvařit přesně podle svých preferencí, aniž byste maso převařili nebo vysušili.

Ingredience

  • steak silný cca 3-4 cm

  • 50 g máslo 

  • snítka tymiánu

  • sůl pepř

Postup

  1. Předehřejte vodní lázeň pomalého vařiče Sous vide G21 Akura na 60 °C.

  2. Steak potřete solí a pepřem a vložte do vakuovacího sáčku spolu s máslem a větvičkou tymiánu a vakuově utěsněte vakuovačkou Onyx nebo Nefrit G21.

  3. Ponořte sáček do vodní lázně a vařte přibližně 90 minut.

  4. Po uvaření vyjměte steak ze sáčku. Šťávu můžete případně použít na přípravu omáčky.

  5. Steaky dopečte z obou stran buď na grilu nebo na pánvi.

  6. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Víc o vakuování a přípravě jídla metodou sous-vide se dočtete v článku Tipy pro vakuování a sous-vide vaření.
Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také