Sušení tropického ovoce - zkuste kaki, mango, ananas...

Sušení tropického ovoce - zkuste kaki, mango, ananas...

Máte rádi sušené ovoce a chtěli byste vyzkoušet nové chutě? Co takhle tropické ovoce, ze kterého si v zimním období můžete vybírat.

Sušení tropického ovoce

Sušení je metoda, při které dochází k prodloužení trvanlivosti potravin. Je vhodné zejména v době, kdy nemáme dostatek čerstvého ovoce, především pak v podzimním a zimním období. Stejně jako čerstvé, i sušené ovoce obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek, zejména pak vitamíny A, C, B, a minerální látky, jako železo, fosfor, draslík, vápník a další. Sušené ovoce je dále bohaté na rychle vstřebatelné cukry, a to fruktózu a glukózu. Sušení dodává ovoci nejen výraznější chuť, ale také aroma. Při sušení se fantazii meze nekladou, nebojte se proto exotických plodů, které si můžete usušit stejně tak, jako ovoce pěstované u nás. Exotické ovoce, nejen sušené, se stává stále více populární a vyhledávanou potravinou, a to zejména z důvodu vysokého obsahu vitamínů a dalších cenných látek. Jaké druhy exotického ovoce je vhodné sušit? V zimě obchody nabízí široké spektrum různých druhů, můžete si tak nasušit například kaki, jehož konzistence se po usušení mění na lehce žvýkavou, banány, jejichž sladká chuť po usušení ještě více vynikne, liči, jehož trvanlivost se sušením prodlužuje až na jeden rok, ananas, který je označován za malý zázrak mezi ovocem díky vysokému obsahu vitamínů a stopových prvků, mango, které vás okouzlí svou čistou a delikátní chutí, papáju, která je označována za výborného pomocníka při detoxikaci, nashi, které je významným zdrojem vlákniny a jiné, méně známé, druhy exotického ovoce, jako jsou tamarilo, mangka, maracuja a mnoho dalších. 

Dejte tip přátelům
Autor
Jak se vám článek líbil?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také