Svěží jahodová polévka

Svěží jahodová polévka

Milujete jahody? My ano! Proto jsme pro vás přichystali skvělou jahodovou polévku, která je tím pravým osvěžením v těchto teplých letních dnech.

Jahodová sezóna je v plném proudu. Marmelády, smoothie, jahody se šlehačkou, jahodová zmrzlina, jahodové koláče,… A co třeba svěží jahodová polévka? Lahoda! Budete se olizovat až za ušima.

Recept

Ingredience:

  • 500 g jahod
  • 1 x zakysaná smetana
  • třtinový cukr (nebo jiné přírodní sladidlo)
  • 150 ml vody

Postup:

Všechny suroviny vložte do stolního mixéru a mixujte dohladka. Pokud by se vám výsledná polévka zdála příliš hustá, dolijte vodu. Dle vlastní potřeby doslaďte. Polévku podávejte dobře vychlazenou a věřte, že vás v těchto teplých letních dnech parádně osvěží.

Náš tip: Polévku před podáváním posypte lístky máty, která polévce dodá výjimečnou chuť.

Tabulka výživových hodnot

Energetická hodnota v kJ / kcal

1787 kJ / 425 kcal

Bílkoviny

10 g

Sacharidy

37 g

Z toho cukry

27 g

Tuky

24 g

Z toho nasycené mastné kyseliny

14 g

Vláknina

8 g

 

Dejte tip přátelům

Suroviny

Voda 150 ml
Třtinový cukr
Zakysaná smetana 1 kelímek
Jahody 500 g
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také