<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Tatarák 5 x jinak

min.

Existuje nespočet receptů na tatarský biftek z pravé svíčkové. Co ale zkusit něco jiného, zdravého a přesto chutného? Vyzkoušeli jsme pro vás několik receptů a tyto nás přímo nadchly. Pojďte je ochutnat s námi. Na topinky můžete použít jakékoliv oblíbené

Tatarák z brambor

Ingredience:

  • 5 brambor
  • 5 lžic sladkého kečupu
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 stroužky česneku
  • 1 žloutek
  • Worcesterová omáčka
  • Sójová omáčka
  • 1 menší cibule
  • Sůl
  • Pepř

Postup: Brambory uvařte ve slupce do měkka, oloupejte a nechejte vychladnout. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Do misky vložte brambory, které rozmačkejte vidličkou. Přidejte kečup, hořčici, prolisovaný česnek, žloutek a dochuťte worcesterovou omáčkou, sójovou omáčkou, solí a pepřem. Tatarák nechejte před podáváním v lednici odležet.

Tatarák z lososa

Ingredience:

  • 300 g čerstvého nebo uzeného lososa
  • Čerstvý kopr
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce sladkého kečupu
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Lososa nakrájejte na malinké kostičky, cibulku a kopr nasekejte nadrobno. Připravené ingredience vložte do misky, přidejte olivový olej, citrónovou šťávu, hořčici a kečup. Důkladně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Tatarák nechejte před podáváním v lednici odležet.

Tatarák z rajčat

Ingredience:

  • 7 velkých zralých rajčat
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl
  • Pepř

Rajčata zbavte dužiny, nasekejte nadrobno a vložte do misky. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a bazalku. Důkladně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Tatarák nechejte před podáváním v lednici odležet.

Postup:

Tatarák z cukety

Ingredience:

  • 1 cuketa
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce sladkého kečupu
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sójová omáčka
  • Worcesterová omáčka
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Cuketu oloupejte a vydlabejte vnitřní část. Poté ji nastrouhejte na jemném struhadle a vložte do misky. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, kečup, hořčici, olivový olej a dochuťte sójovou a worcesterovou omáčkou. Důkladně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Tatarák nechejte před podáváním v lednici odležet.

Tatarák z avokáda

Ingredience:

  • 2 avokáda
  • 1 menší cibule
  • 5 sušených rajčat
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • Čerstvé bylinky dle chuti
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Avokáda rozpulte, vyjměte pecky a poté pomocí lžíce vydlabejte dužinu, kterou vložte do misky. Pomocí vidličky avokádo rozmačkejte, přidejte nadrobno nasekanou cibuli, nadrobno nakrájená sušená rajčata, citrónovou šťávu a čerstvé bylinky. Důkladně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Tatarák nechejte před podáváním v lednici odležet.