Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Tatarák 5 x jinak




Existuje nespočet receptů na tatarský biftek z pravé svíčkové. Co ale zkusit něco jiného, zdravého a přesto chutného? Vyzkoušeli jsme pro vás několik receptů a tyto nás přímo nadchly. Pojďte je ochutnat s námi. Na topinky můžete použít jakékoliv oblíbené
Tatarák z brambor
Ingredience:
- 5 brambor
- 5 lžic sladkého kečupu
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 3 stroužky česneku
- 1 žloutek
- Worcesterová omáčka
- Sójová omáčka
- 1 menší cibule
- Sůl
- Pepř
Postup: Brambory uvařte ve slupce do měkka, oloupejte a nechejte vychladnout. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Do misky vložte brambory, které rozmačkejte vidličkou. Přidejte kečup, hořčici, prolisovaný česnek, žloutek a dochuťte worcesterovou omáčkou, sójovou omáčkou, solí a pepřem. Tatarák nechejte před podáváním v lednici odležet.
Tatarák z lososa
Ingredience:
- 300 g čerstvého nebo uzeného lososa
- Čerstvý kopr
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce sladkého kečupu
- Sůl
- Pepř
Postup:
Lososa nakrájejte na malinké kostičky, cibulku a kopr nasekejte nadrobno. Připravené ingredience vložte do misky, přidejte olivový olej, citrónovou šťávu, hořčici a kečup. Důkladně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Tatarák nechejte před podáváním v lednici odležet.
Tatarák z rajčat
Ingredience:
- 7 velkých zralých rajčat
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- Sůl
- Pepř
Rajčata zbavte dužiny, nasekejte nadrobno a vložte do misky. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a bazalku. Důkladně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Tatarák nechejte před podáváním v lednici odležet.
Postup:
Tatarák z cukety
Ingredience:
- 1 cuketa
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce sladkého kečupu
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Sójová omáčka
- Worcesterová omáčka
- Sůl
- Pepř
Postup:
Cuketu oloupejte a vydlabejte vnitřní část. Poté ji nastrouhejte na jemném struhadle a vložte do misky. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, kečup, hořčici, olivový olej a dochuťte sójovou a worcesterovou omáčkou. Důkladně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Tatarák nechejte před podáváním v lednici odležet.
Tatarák z avokáda
Ingredience:
- 2 avokáda
- 1 menší cibule
- 5 sušených rajčat
- 2 lžíce citrónové šťávy
- Čerstvé bylinky dle chuti
- Sůl
- Pepř
Postup:
Avokáda rozpulte, vyjměte pecky a poté pomocí lžíce vydlabejte dužinu, kterou vložte do misky. Pomocí vidličky avokádo rozmačkejte, přidejte nadrobno nasekanou cibuli, nadrobno nakrájená sušená rajčata, citrónovou šťávu a čerstvé bylinky. Důkladně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Tatarák nechejte před podáváním v lednici odležet.