Tipy na osvěžující domácí zmrzlinu

Tipy na osvěžující domácí zmrzlinu

Co s přebytkem ovoce ze zahrádky? Zamrazit! Ano, připravte si z něj skvělou zmrzlinu bez přidaných dochucovadel, barviv a konzervantů. Uděláte tak nejen něco pro své zdraví, ale i pro svou peněženku. A co budete potřebovat? Odšťavňovač!

Banánová zmrzlina

Ingredience:

  • 5 banánů
  • 1 lžička chia semínek
  • Datlový sirup

Postup:

Banány oloupejte a vložte alespoň na dvě hodiny do mrazáku. Připravte si odšťavňovač se sítkem na výrobu zmrzliny. Banány postupně vkládejte do odšťavňovače ke zpracování. Před podáváním zmrzlinu posypejte chia semínky a pokapejte datlovým sirupem.

Jahodová zmrzlina

Ingredience:

  • 400 g mražených jahod
  • 2 lžíce drcených kakaových bobů
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • Datlový sirup

Postup:

Připravte si odšťavňovač se sítkem na výrobu zmrzliny. Jahody postupně vkládejte do odšťavňovače ke zpracování. Před podáváním zmrzlinu posypejte kakaovými boby, strouhaným kokosem a pokapejte datlovým sirupem.

Hruškovo – jablečná zmrzlina

Ingredience:

  • 2 jablka
  • 2 hrušky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce rozinek
  • Datlový sirup

Postup:

Jablka a hrušky rozkrojte a zbavte jádřinců. Poté je nakrájejte na měsíčky a vložte alespoň na dvě hodiny do mrazáku. Připravte si odšťavňovač se sítkem na výrobu zmrzliny. Jablka a hrušky postupně vkládejte do odšťavňovače ke zpracování. Před podáváním zmrzlinu posypejte mletou skořicí, rozinkami a pokapejte datlovým sirupem.

Broskvová zmrzlina

Ingredience:

  • 6 zralých broskví
  • Kokosový cukr

Postup:

Broskve vypeckujte a vložte alespoň na dvě hodiny do mrazáku. Připravte si odšťavňovač se sítkem na výrobu zmrzliny. Broskve postupně vkládejte do odšťavňovače ke zpracování. Před podáváním zmrzlinu posypejte kokosovým cukrem. 

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také