<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Tradiční vánoční nápoje

min.

Také si nedokážete představit Vánoce bez tradičních horkých nápojeů? Svařák, punč, horká medovina,… Přesně tyto nápoje zakoupíte v každém druhém stánku na vánočních trzích a jarmarkách. Proč si je ale nepřipravit doma v trochu zdravější verzi? Pojďte do t

 

Horké jablko

Ingredience:

  • 400 ml červeného vína
  • 350 ml čerstvé jablečné šťávy
  • 100 g třtinového nebo kokosového cukru
  • citron
  • 2 ks skořice
  • hřebíček
  • jablko

Postup:

Do hrnce nalijte víno a jablečnou šťávu. Přidejte koření třtinový nebo kokosový cukr a na plátky nakrájený citron. Přiveďte k varu a sporák vypněte. nápoje nechejte asi 10 minut stát. Mezitím si nakrájejte jablko na kostičky, které dejte do skleniček a zalijte teplým nápojem.

Svařené víno

Ingredience:

  • 500 ml červeného vína
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 ks skořice
  • 2 ks badyánu
  • hřebíček
  • jablko
  • ½ hrníčku mraženého lesního ovoce

Postup:

Do hrnce nalijte červené víno a přidejte třtinový cukr, skořici, badyán a hřebíček. Vše zahřejte a míchejte tak, aby se rozpustil cukr. Mezitím si nakrájejte jablko na tenké plátky, které vložte do nápoje. Těsně před podáváním přidejte lesní ovoce a nápoje stáhněte ze sporáku.

Ananasový punč

Ingredience:

  • 250 ml ananasové šťávy
  • 250 ml bílého vína
  • 2 plátky čerstvého ananasu
  • hřebíček
  • 50 g třtinového nebo kokosového cukru

Postup:

Do hrnce nalijte bílé víno, ananasovou šťávu, přidejte hřebíček a cukr. Pomalu zahřívejte a míchejte tak, aby se rozpustil cukr. Mezitím si nakrájejte ananas na malé kostičky, které těsně před podáváním přidejte do nápoje.