Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Tradiční vánoční nápoje




Také si nedokážete představit Vánoce bez tradičních horkých nápojeů? Svařák, punč, horká medovina,… Přesně tyto nápoje zakoupíte v každém druhém stánku na vánočních trzích a jarmarkách. Proč si je ale nepřipravit doma v trochu zdravější verzi? Pojďte do t
Horké jablko
Ingredience:
- 400 ml červeného vína
- 350 ml čerstvé jablečné šťávy
- 100 g třtinového nebo kokosového cukru
- citron
- 2 ks skořice
- hřebíček
- jablko
Postup:
Do hrnce nalijte víno a jablečnou šťávu. Přidejte koření třtinový nebo kokosový cukr a na plátky nakrájený citron. Přiveďte k varu a sporák vypněte. nápoje nechejte asi 10 minut stát. Mezitím si nakrájejte jablko na kostičky, které dejte do skleniček a zalijte teplým nápojem.
Svařené víno
Ingredience:
- 500 ml červeného vína
- 50 g třtinového cukru
- 1 ks skořice
- 2 ks badyánu
- hřebíček
- jablko
- ½ hrníčku mraženého lesního ovoce
Postup:
Do hrnce nalijte červené víno a přidejte třtinový cukr, skořici, badyán a hřebíček. Vše zahřejte a míchejte tak, aby se rozpustil cukr. Mezitím si nakrájejte jablko na tenké plátky, které vložte do nápoje. Těsně před podáváním přidejte lesní ovoce a nápoje stáhněte ze sporáku.
Ananasový punč
Ingredience:
- 250 ml ananasové šťávy
- 250 ml bílého vína
- 2 plátky čerstvého ananasu
- hřebíček
- 50 g třtinového nebo kokosového cukru
Postup:
Do hrnce nalijte bílé víno, ananasovou šťávu, přidejte hřebíček a cukr. Pomalu zahřívejte a míchejte tak, aby se rozpustil cukr. Mezitím si nakrájejte ananas na malé kostičky, které těsně před podáváním přidejte do nápoje.