Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Valentýnské recepty

30.8.2021



Chcete potěšit svou drahou polovičku romantickou večeří? Svíčky, příjemná hudba a dobré jídlo. To je známka úspěchu. Inspirujte se našimi recepty a věřte, že se váš partner bude přímo rozplývat blahem.
Předkrm: Bruschetta s rajčátky a bazalkou
Ingredience:
· Světlá bagetka
· 3 rajčata
· 1 menší červená cibule
· Několik lístků čerstvé bazalky
· 1 stroužek česneku
· Olivový olej
· Sůl
· Pepř
Postup:
Bagetku nakrájejte na plátky. Každý plátek potřete olivovým olejem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C. Zlehka opečte. Mezitím si připravte rajčatovou směs. Do misky vložte najemno pokrájená rajčata, na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, bazalku a 1 lžíci olivového oleje. Důkladně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Směs podávejte na teplé rozpečené bagetce. Před podáváním můžete bruschettu posypat nastrouhaným parmezánem.
Hlavní chod: Pečený losos v bylinkové krustě
Ingredience:
· 2 filety z lososa
· 6 lžic nastrouhaného parmezánu
· 1 stroužek česneku
· Olivový olej
· Čerstvé bylinky dle chuti
· Sůl
· Pepř
Postup:
Do misky vložte parmezán, prolisovaný česnek, 3 lžíce olivového oleje a nasekané bylinky. Promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Lososa umyjte a obalte ve směsi bylinek. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 10 až 12 minut. Lososa podávejte se salátem z mixu zelených listů nebo s opečenými bramborami.
Dezert: Čokoládový mousse
Ingredience:
· 250 ml plnotučného mléka
· 200 g čokolády s obsahem kakaa minimálně 80 %
· 3 vejce
· 70 g třtinového cukru
Postup:
Do hrnce nalijte mléko a přiveďte k varu. Hrnec stáhněte a do mléka vložte čokoládu, kterou za stálého míchání nechejte rozpustit. Oddělte si žloutky od bílků. Žloutky přidejte k mléku a čokoládě a důkladně je zašlehejte. Z bílků vyšlehejte hladkou pěnu, kterou lehce spojte s čokoládovou směsí tak, aby pěna nespadla. Pěnu přendejte do menších sklenic, které vložte do lednice vychladit. Podávat můžete samotné nebo přelité směsí z drobného ovoce.