<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Valentýnské recepty

min.

Chcete potěšit svou drahou polovičku romantickou večeří? Svíčky, příjemná hudba a dobré jídlo. To je známka úspěchu. Inspirujte se našimi recepty a věřte, že se váš partner bude přímo rozplývat blahem.

Předkrm: Bruschetta s rajčátky a bazalkou

Ingredience:

·         Světlá bagetka

·         3 rajčata

·         1 menší červená cibule

·         Několik lístků čerstvé bazalky

·         1 stroužek česneku

·         Olivový olej

·         Sůl

·         Pepř

Postup:

Bagetku nakrájejte na plátky. Každý plátek potřete olivovým olejem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C. Zlehka opečte. Mezitím si připravte rajčatovou směs. Do misky vložte najemno pokrájená rajčata, na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, bazalku a 1 lžíci olivového oleje. Důkladně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Směs podávejte na teplé rozpečené bagetce. Před podáváním můžete bruschettu posypat nastrouhaným parmezánem.

Hlavní chod: Pečený losos v bylinkové krustě

Ingredience:

·         2 filety z lososa

·         6 lžic nastrouhaného parmezánu

·         1 stroužek česneku

·         Olivový olej

·         Čerstvé bylinky dle chuti

·         Sůl

·         Pepř

Postup:

Do misky vložte parmezán, prolisovaný česnek, 3 lžíce olivového oleje a nasekané bylinky. Promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Lososa umyjte a obalte ve směsi bylinek. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 10 až 12 minut. Lososa podávejte se salátem z mixu zelených listů nebo s opečenými bramborami.

Dezert: Čokoládový mousse

Ingredience:

·         250 ml plnotučného mléka

·         200 g čokolády s obsahem kakaa minimálně 80 %

·         3 vejce

·         70 g třtinového cukru

Postup:

Do hrnce nalijte mléko a přiveďte k varu. Hrnec stáhněte a do mléka vložte čokoládu, kterou za stálého míchání nechejte rozpustit. Oddělte si žloutky od bílků. Žloutky přidejte k mléku a čokoládě a důkladně je zašlehejte. Z bílků vyšlehejte hladkou pěnu, kterou lehce spojte s čokoládovou směsí tak, aby pěna nespadla. Pěnu přendejte do menších sklenic, které vložte do lednice vychladit. Podávat můžete samotné nebo přelité směsí z drobného ovoce.