<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Vaříme s láskou a Michalem Krulichem: Krém z pečené červené řepy s opečenou slunečnicí a zakysanou smetanou

min.

 

 

Michal Krulich vaří a učí lidi lásce k jídlu a kvalitní kuchyni v  Kuchařských kurzech, provozuje cateringový servis a je všude tam, kde je dobré jídlo.

Recept

Ingredience na 4 porce:

  • Červená řepa čerstvá 400 g 
  • Vinný červený ocet 40 ml
  • Med 40 ml

Zeleninový vývar:

  • 400 ml zeleninového vývaru (očištěná mrkev, celer, petržel - 400 g v poměru 3:2:1)
  • Očištěná cibule 80 g 
  • Slunečnicová semínka 60 g
  • Máslo 60 g 
  • Bezlepková mouka 40 g
  • Zakysaná smetana 80 g 
  • Sůl 12 g

TP:

Červenou řepu oloupeme a dáme péct do trouby s červeným vinným octem a medem, a podlijeme vodou. Z kořenové zeleniny a půl dávky cibule si připravíme vývar. Opražímé slunečnicová semínka. Do měkka upečenou červenou řepu rozmixujeme v zeleninovém vývaru. Zbytek jemně nakrájené cibule si opražíme na másle a zaprášíme bezlepkovou moukou. Cibulí s moukou zahustíme krém a znovu mixujeme. Do polévkové misky nalijeme krém z červené řepy, přidáme noček zakysané smetany a pražená slunečnicová semínka.

Alergeny:

7 mléko, 9 celer