Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Vaříme s láskou a Michalem Krulichem: Mahi-mahi se salsou ze sušených rajčat a javorového sirupu se salátem z červené čočky a merlíku chilského

30.8.2021



Michal Krulich vaří a učí lidi lásce k jídlu a kvalitní kuchyni v Kuchařských kurzech, provozuje cateringový servis a je všude tam, kde je dobré jídlo.
Recept
Ingredience na 4 porce:
- Mahi - mahi 600 g
- Sušená rajčata 60 g
- Rajčata 60 g
- Javorový sirup 40 g
- Červená bio čočka 100 g
- Merlík chilský 60 g
- Vinný ocet bílý 20 ml
- Cuketa 40 g
- Mix paprik 40 g
- Olivový olej 40 ml
- Sůl 12 g
TP:
Namočíme merlík a několikrát propláchneme. Červenou čočku dáme vařit do osolené vody a vaříme do změknutí. Uvaříme merlík chilský a vše scedíme a dáme společně s čočkou do větší mísy. Na olivovém oleji orestujeme na nudličky nakrájenou papriku a cuketu, a vmícháme do salátu z čočky a merlíku. Ochutíme javorovým sirupem, vinným octem a solí.V mixéru rozmixujeme sušená rajčata a pokrájená čerstvá rajčata. Na pánvi, nebo v troubě na pečícím papíru, opečeme osolený filet mahi - mahi. Na talíř servírujeme salát z čočky a merlíku, na který položíme opečený filet ryby a noček salsy ze sušených rajčat.
Alergeny :
4 ryby