Veky trochu jinak

Veky trochu jinak

Proč stát frontu v obchodě a přemýšlet, jestli koupit jednu veku nebo dvě a jestli to i tak nebude málo? Upečte si veku domácí, z tmavšího těsta. Pochutnáte si a chlebíčky budou mnohem lepší.
  • 300 g hladké mouky

  • 200 g žitné mouky

  • ½ kostky droždí (asi 20 g)

  • 1 lžíce octa

  • 300 ml vlažné vody

  • 1 lžíce soli

  • 1 lžíce kmínu

Všechny suroviny v míse důkladně vyhněteme, dokud se v těstě nezačnou dělat bubliny. Těsto necháme asi půl hodiny v teple kynout, pak je rozdělíme na dva díly a vytvarujeme z něj veky. Necháme je dalších 40 minut kynout. Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 15-25 minut na 180 C.

Dejte tip přátelům
Autor
Jak se vám článek líbil?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také