<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Zapečený květák se sýrovou peřinkou

60 min.
6 porcí
kuchtík

Máte rádi květák? Ne? Zkuste dnešní recept a věřte, že si jej zamilujete!

 

Nedávno jsme vás zásobovali recepty s cuketou, dnes přicházíme s další zeleninou, květákem. Určitě nějaký najdete na své zahrádce, a pokud ne, utíkejte do obchodu. Dnešní recept si jednoduše nesmíte nechat uniknout! A že je horko a nemáte chuť na teplé jídlo? Nevadí, i studený chutná skvěle!

Recept

Ingredience:

  • květák
  • 2 vejce
  • 12% smetana
  • 100 g šunky s vysokým podílem masa
  • 100 g sýra dle chuti (Niva, Gouda, Ementál a podobně)
  • čerstvé bylinky
  • sůl, pepř

Postup:

Květák pečlivě umyjte a oddělte jednotlivé růžičky, které dále nakrájejte na malé kousky. Květák nechejte vařit do změknutí. Uvařený květák vložte do misky a přidejte vejce, smetanu, nakrájenou šunku a bylinky. Pečlivě promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Směsí plňte malé zapékací formičky. Nakonec směs posypte vrstvou strouhaného sýru. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečte přibližně 20 – 25 minut.

Náš tip: Budete-li květákové košíčky podávat vychlazené, nezapomeňte na jogurtový dip, který se k nim skvěle hodí. Ten připravíte z bílého jogurtu, pažitky, česneku a soli.

Tabulka výživových hodnot

Energetická hodnota v kJ / kcal

3418 kJ / 799 kcal

Bílkoviny

65 g

Sacharidy

16 g

Z toho cukry

6 g

Tuky

51 g

Z toho nasycené mastné kyseliny

28 g

Vláknina

5 g