Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Zapečený lilek s granátovým jablkem a kozím sýrem

30.8.2021



Je červené, kulaté a plné vitamínyů. Že nevíte, o čem je řeč? Přeci o granátovém jablku. Hodí se nejen na přípravu sladkých pokrmů, ale je také skvělým doplňkem salátů, polévek, omáček, ryb a podobně. My si dnes jeden takový netradiční recept představíme.
Recept
Ingredience:
- 2 lilky
- 50 ml olivového oleje
- 1 granátové jablko
- 100 g kozího sýra
- 1 stroužek česneku
- 1 bílý jogurt řeckého typu
- Sůl
- Pepř
Postup:
Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C. Lilky omyjte a rozpulte po délce. Vnitřek lilku lehce nařežte, aby se směs sýru do něj vpila. Připravte si marinádu z olivového oleje, bílého jogurt a prolisovaného česneku. Dle chuti osolte a opepřete. Lilky položte na plech a touto marinádou je důkladně potřete. Pečte přibližně 30 – 40 minut. Mezitím si oloupejte granátové jablko a smíchejte jej s nadrobeným kozím sýrem. Upečené lilky vyndejte, posypte směsí kozího sýra a granátového jablíčka, a dejte zpět do trouby na 5 minut dopéct. Podávejte ihned po vytažení z trouby.
Náš tip:
Pokud nepatříte mezi milovníky kozího sýra, nahraďte jej sýrem balkánského typu.
Tabulka výživových hodnot
Energetická hodnota v kJ / kcal |
3566 kJ / 872 kcal |
Bílkoviny |
25 g |
Sacharidy |
43 g |
Z toho cukry |
15 g |
Tuky |
22 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny |
4 g |
Vláknina |
7 g |