<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Zapečený lilek s granátovým jablkem a kozím sýrem

min.

Je červené, kulaté a plné vitamínyů. Že nevíte, o čem je řeč? Přeci o granátovém jablku. Hodí se nejen na přípravu sladkých pokrmů, ale je také skvělým doplňkem salátů, polévek, omáček, ryb a podobně. My si dnes jeden takový netradiční recept představíme.

Recept

Ingredience:

  • 2 lilky
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 granátové jablko
  • 100 g kozího sýra
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bílý jogurt řeckého typu
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C. Lilky omyjte a rozpulte po délce. Vnitřek lilku lehce nařežte, aby se směs sýru do něj vpila. Připravte si marinádu z olivového oleje, bílého jogurt a prolisovaného česneku. Dle chuti osolte a opepřete. Lilky položte na plech a touto marinádou je důkladně potřete. Pečte přibližně 30 – 40 minut. Mezitím si oloupejte granátové jablko a smíchejte jej s nadrobeným kozím sýrem. Upečené lilky vyndejte, posypte směsí kozího sýra a granátového jablíčka, a dejte zpět do trouby na 5 minut dopéct. Podávejte ihned po vytažení z trouby.

Náš tip:

Pokud nepatříte mezi milovníky kozího sýra, nahraďte jej sýrem balkánského typu.

Tabulka výživových hodnot

Energetická hodnota v kJ / kcal

3566 kJ / 872 kcal

Bílkoviny

25 g

Sacharidy

43 g

Z toho cukry

15 g

Tuky

22 g

Z toho nasycené mastné kyseliny

4 g

Vláknina

7 g