Zdravé krémy do vánočního cukroví

Zdravé krémy do vánočního cukroví

Vánoce jsou za rohem a vy začínáte svůj každoroční maraton v pečení vánočního cukroví? Vosí hnízda, linecké cukroví, vanilkové rohlíčky,… Všechny tyto druhy jsou samozřejmostí a k Vánocům zkrátka patří. Vyzkoušejte letos naše oblíbené krémy, které vám v kombinaci s křehkým cukrovím vytvoří nebe v puse.

Čokoládový krém

Ingredience:

  • 120 ml mandlového mléka
  • 2 lžíce špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 120 g třtinového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 tabulka čokolády s obsahem kakaa minimálně 80 %

Postup:

V kastrůlku si ohřejte mléko, do kterého přidejte máslo a žloutek. Nechejte rozpustit a přidejte zbylé ingredience. Vařte do zhoustnutí. Krém nechejte vychladnout, poté jej přendejte do misky a uložte do lednice.

Vanilkový krém

Ingredience:

  • 1 vanilkový lusk
  • 150 g třtinového cukru
  • 3 žloutky
  • 400 ml mléka
  • 2 lžíce špaldové mouky

Postup:

V kastrůlku ohřejte mléko, do kterého přidejte zbylé ingredience. Zahřívejte do chvíle, než se všechny ingredience spojí a krém začne houstnout. Krém nechejte vychladnout, poté jej přendejte do misky a uložte do lednice.

Karamelový krém

 Ingredience:

  • 150 ml 33 % smetany
  • 4 žloutky
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 220 g třtinového cukru

Postup:

Nejprve si rozehřejte pánev, na kterou vysypejte třtinový cukr. Přilijte trochu vody a za stálého míchání nechejte cukr zcela rozpustit. Po přibližně 5 minutách se začne tvořit karamel. Mezitím si v kastrůlku ohřejte mléko, přidejte smetanu a žloutky, a dobře promíchejte. Nakonec přidejte karamel a vše přiveďte k varu. Dobře promíchejte a vařte do zhoustnutí. Krém nechejte vychladnout, poté jej přendejte do misky a uložte do lednice.

Kokosový krém

Ingredience:

  • 150 ml kokosového mléka
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 120 g třtinového cukru
  • 3 lžíce bramborového škrobu
  • 1 vejce
  • 120 g másla
  • 70 g strouhaného kokosu

V kastrůlku ohřejte mléko, do kterého přidejte zbylé ingredience. Zahřívejte do chvíle, než se všechny ingredience spojí a krém začne houstnout. Pokud chcete mít krém jemný bez strouhaného kokosu, přelijte jej do mixéru a rozmixujte dohladka. Krém nechejte vychladnout, poté jej přendejte do misky a uložte do lednice.

 

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také