Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Zdravé krémy do vánočního cukroví

4.10.2021



Vánoce jsou za rohem a vy začínáte svůj každoroční maraton v pečení vánočního cukroví? Vosí hnízda, linecké cukroví, vanilkové rohlíčky,… Všechny tyto druhy jsou samozřejmostí a k Vánocům zkrátka patří. Vyzkoušejte letos naše oblíbené krémy, které vám v k
Čokoládový krém
Ingredience:
- 120 ml mandlového mléka
- 2 lžíce špaldové mouky
- 100 g másla
- 120 g třtinového cukru
- 1 žloutek
- 1 tabulka čokolády s obsahem kakaa minimálně 80 %
Postup:
V kastrůlku si ohřejte mléko, do kterého přidejte máslo a žloutek. Nechejte rozpustit a přidejte zbylé ingredience. Vařte do zhoustnutí. Krém nechejte vychladnout, poté jej přendejte do misky a uložte do lednice.
Vanilkový krém
Ingredience:
- 1 vanilkový lusk
- 150 g třtinového cukru
- 3 žloutky
- 400 ml mléka
- 2 lžíce špaldové mouky
Postup:
V kastrůlku ohřejte mléko, do kterého přidejte zbylé ingredience. Zahřívejte do chvíle, než se všechny ingredience spojí a krém začne houstnout. Krém nechejte vychladnout, poté jej přendejte do misky a uložte do lednice.
Karamelový krém
Ingredience:
- 150 ml 33 % smetany
- 4 žloutky
- 300 ml plnotučného mléka
- 220 g třtinového cukru
Postup:
Nejprve si rozehřejte pánev, na kterou vysypejte třtinový cukr. Přilijte trochu vody a za stálého míchání nechejte cukr zcela rozpustit. Po přibližně 5 minutách se začne tvořit karamel. Mezitím si v kastrůlku ohřejte mléko, přidejte smetanu a žloutky, a dobře promíchejte. Nakonec přidejte karamel a vše přiveďte k varu. Dobře promíchejte a vařte do zhoustnutí. Krém nechejte vychladnout, poté jej přendejte do misky a uložte do lednice.
Kokosový krém
Ingredience:
- 150 ml kokosového mléka
- 100 ml plnotučného mléka
- 120 g třtinového cukru
- 3 lžíce bramborového škrobu
- 1 vejce
- 120 g másla
- 70 g strouhaného kokosu
V kastrůlku ohřejte mléko, do kterého přidejte zbylé ingredience. Zahřívejte do chvíle, než se všechny ingredience spojí a krém začne houstnout. Pokud chcete mít krém jemný bez strouhaného kokosu, přelijte jej do mixéru a rozmixujte dohladka. Krém nechejte vychladnout, poté jej přendejte do misky a uložte do lednice.