Zdravé vánoční cukroví - nedovedete si představit Raw cukroví? Zkuste Raw perníčky

Zdravé vánoční cukroví - nedovedete si představit Raw cukroví? Zkuste Raw perníčky

Rádi mlsáte, ale zároveň se bojíte o svou štíhlou linii? Blíží se období Vánoc a vy byste si rádi dopřáli nějaké to sladké zobání, kterému se v tomto krásném období jednoduše nedá odolat? Pak vám přinášíme recept na zdravé raw perníčky, které ocení i ti největší mlsouni z vás.

Zdravé vánoční perníčky

Rádi mlsáte, ale zároveň se bojíte o svou štíhlou linii? Blíží se období Vánoc a vy byste si rádi dopřáli nějaké to sladké zobání, kterému se v tomto krásném období jednoduše nedá odolat? Pak vám přinášíme recept na zdravé raw perníčky, které ocení i ti největší mlsouni z vás.

Proč právě raw?

Určitě jste se již setkali s pojmem raw strava neboli syrová strava, který se stává stále více populárním a mezi lidmi oblíbeným a vyhledávaným. Tento druh stravování je dokonalý nejen pro vaše tělo, ale také pro vaši duši. Raw znamená, že potraviny nebyly zahřáty na více než 42 °C a tím pádem jsou jim zachovány veškeré vitamíny, živiny, stopové prvky a enzymy. Raw strava zahrnuje také zdravé dezerty, které nebyly chemicky upravovány a ve kterých nebyla použita mouka, cukr, vejce, mléko, konzervanty a jiné zdraví škodlivé látky. Pokud jednou tyto raw dezerty ochutnáte, už nikdy nebudete chtít jiné. A protože se blíží Vánoce, pojďme si společně „upéct“ všemi oblíbené perníčky.

Recept

Ingredience

  • 200 g mandlí
  • 100 g lněného semínka
  • 25 g perníkového koření
  • 100 g čerstvých datlí

Postup

Připravte si vysokorychlostní mixér, do kterého vložte mandle, lněné semínko a perníkové koření. Ingredience rozmixujte na hladkou směs, do které poté přidejte datle a znovu mixujte do té doby, než vám vznikne hladké „těsto“. Tuto směs rozválejte válečkem a vykrajujte oblíbené tvary, stejně jako u výroby klasických perníčků. Vzniklé perníčky pak sušte v sušičce potravin při teplotě přibližně 40 °C asi 12 hodin. V případě, že nemáte sušičku potravin, dejte perníčky do mrazáku přibližně na 1 hodinu a nechejte je tam ztuhnout. Perníčky před podáváním posypejte perníkovým kořením nebo kokosem pro zvýraznění chuti.

Náš tip: výbornou chuť perníčkům dodáte rozpuštěnou raw čokoládou, kterou můžete použít místo klasické zdobící polevy.

Tabulka výživových hodnot

Energetická hodnota v kJ / kcal

8458 kJ /2021kcal

Bílkoviny

71 g

Sacharidy

121 g

Z toho cukry

47 g

Tuky

137 g

Z toho nasycené mastné kyseliny

11,2 g

Vláknina

63 g

Sůl

0 g

Cholesterol

0 g

 

Dejte tip přátelům

Suroviny

Mandle 200 g
Lněné semínko 100 g
Perníkové koření 25 g
Čerstvé datle 100 g
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také