Bulgur se sušenými houbami

Bulgur se sušenými houbami

Sezona sušení hub pomalu přichází. My vám přinášíme jeden vynikající a zdravý recept, který si jednoduše zamilujete.

V minulém článku jsme si řekli něco z teorie sušení hub. Dnes se pokusíme teorii přenést do praxe a připravíme si přímo vynikající pochoutku se sušenými hříbky. Žádnou vědu zde ale nehledejte, recept je sice jednoduchý, o to ale lépe chutná.

Recept

Ingredience:

  • 150 g bulguru
  • 100 g sušených hřibů
  • 1 velká šalotka
  • 50 g sušených rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvé bylinky
  • Sýr na posypání

Postup:

Nejprve si v hrnci uvařte bulgur. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou šalotku, česnek, sušená rajčata a hřiby. Chvíli restujte. Do větší misky nasypte bulgur a přidejte orestované ingredience. Dle chuti osolte, opepřete a přidejte na drobno nasekané čerstvé bylinky. Před podáváním bulgur posypte vrstvou sýra.

Náš tip: Před podáváním bulgur vložte do zapékacích misek, posypte sýrem a slaninou, a dejte na 10 minut zapéct.

Tabulka výživových hodnot

Energetická hodnota v kJ / kcal

2282 kJ / 524 kcal

Bílkoviny

44 g

Sacharidy

73 g

Z toho cukry

2 g

Tuky

10 g

Z toho nasycené mastné kyseliny

1 g

Vláknina

23 g

 

Dejte tip přátelům

Suroviny

Bulgur 150 g
Sušené hřiby 100 g
Šalotka
Sušená rajčata 50 g
Česnek 1 stroužek
sůl
Pepř
Čerstvé bylinky
Sýr
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také