<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Créme Brûlée podle šéfkuchaře Khanh

min.

Nebe na jazyku – i tak by mohl znít název receptu, který pro vás dnes máme.

 

Připravte si

 

  • 90 g cukru

  • špetku soli

  • 100 g žloutků (cca z 5 středních nebo 4 větších vajec)

  • 400 g 35% smetany

  • ½ lžičky vanilky nebo vanilkové pasty

 

Postup se sous-vide vařičem G21 Akura nebo novinkou G21 Maestro:

 

1. Sous-vide nastavte na 82 °C.

2. Cukr vymíchejte se žloutky.

 

 

3. Přidejte smetanu a přeceďte.

 

 

4. Přidejte sůl a vanilku.

5. Směs nalijte do uzavřené sklenice a vložte do sous-vide na 1 hodinu.

 

 

6. Poté sklenice otevřete a dejte na několik hodin vychladit do lednice.

7. Po 30 min. sklenice uzavřete.

8. Při servírování nasypejte nahoru cukr a pistolí opalte.