Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Domácí ovocný likér paní Olgy




Dostali jsme tip na výborný domácí likér, o který bychom se s vámi rádi podělili. A proč? Protože je zkrátka skvělý!
Paní Olga se s námi podělila o lahodný a hlavně jednoduchý recept na domácí ovocný likér. Vyzkoušeli jsme jej a rozhodli se o něj podělit i s vámi, protože je naprosto boží! A co k tomu budete potřebovat? Vystačíte si s ovocem, alkoholem a odšťavňovačem. Tak a jdeme na to.
Ingredience:
- drobné ovoce (například černý rybíz, červený rybíz, maliny, ostružiny, josta, aronie a podobně)
- alkohol (perfektně vám poslouží například vodka, přičemž obsah alkoholu musí být minimálně 40 %)
- cukr
Postup:
Nejprve si v odšťavněte ovoce. Šťávu můžete vypít nebo ji použít do nějakého osvědčeného receptu na smoothie a podobně. Po odšťavnění vám zůstanou slupky a zrníčka, které dejte do sklenice a zalijte alkoholem. Sklenici uzavřete a nechejte louhovat. Takto nechejte odležet přibližně 6 až 8 týdnů. Po uplynutí této doby přichází ta správná chvíle na filtrování. Použít můžete klasicky cedník, do kterého dejte kousek látky nebo například kávový filtr. Po přefiltrování svařte vodu s cukrem v poměru 3:2 (přibližně 300 g cukru na 200 ml vody). Alkoholový výluh smíchejte se svařeným cukrem dle chuti. Likér nejen skvěle chutná, ale i krásně vypadá. Můžete jej použít k přímé konzumaci nebo do koktejlů, na polití zmrzliny, do sorbetů a podobně.