<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Domácí rybízová marmeláda

min.

 

 

Milujete rybízovou marmeládu, ale vadí vám zrníčka, která tak nepříjemně zalézají mezi zuby? Přinášíme vám tip na vynikající marmeládu zcela bez zrníček. Že je to nemožné? Se správným odšťavňovačem to dokážete i vy. Řekněte stop nekonečnému vaření a pasírování ovoce. Tento proces je nejen zdlouhavý, ale navíc se zrníček nikdy zcela nezbavíte.

Co budete potřebovat:

  • 2 kg rybízu
  • 1,5 kg třtinového cukru
  • Odšťavňovač
  • Zavařovací sklenice

Postup:

Rybíz důkladně umyjte a postupně jej vkládejte do odšťavňovače ke zpracování. Ze 2 kg rybízu získáte přibližně 1,5 l rybízové šťávy. Šťávu přelijte do hrnce a vařte do chvíle, než se odpaří přibližně jedna třetina obsahu. Přidejte třtinový cukr. Pamatujte, že poměr šťávy a cukru by měl být vždy 1:1. Vařte dalších 8 až 10 minut. Horkou marmeládu přelijte do čistých zavařovacích sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Marmeládu nechejte vychladnout a poté ji umístěte na tmavé suché místo. Pro obměnu chuti můžete použít jakékoliv jiné ovoce, jako například maliny, jahody, ostružiny a jiné.