Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Podpořte svou imunitu správnými pokrmy




V minulém článku jsme vám slíbili recepty, které pomohou se zlepšením obranyschopnosti organismu. Potraviny, ze kterých jsou následující pokrmy připraveny nejen posílí vaši imunitu, ale navíc i příjemně zahřejí. Vyzkoušejte například zelný salát nebo zázvorovou polévku, na které si zaručeně pochutnáte.
Šípkový džem
Ingredience:
- 0,5 kg šípků
- 1 kg třtinového cukru
Postup:
Šípky důkladně umyjte a vložte do hrnce s vodou. Přiveďte k varu a přidejte cukr. Vařte do zhoustnutí. Ještě teplý džem přelijte do čistých sklenic, zavíčkujte a postavte dnem vzhůru.
Sirup z aloe vera
- 300 g dužiny aloe vera
- 300 g třtinového cukru
Postup:
Dužinu aloe vera vložte do hrnce, zalijte trochou vody a přiveďte k vatu. Přidejte třtinový cukr a vařte do mírného zhoustnutí. Sirup nechejte vychladnout, přelijte do sklenice a uskladněte na suchém tmavém místě. Takto uskladněný sirup vám vydrží přibližně 2 měsíce. Užívat jej můžete každý den po lžičkách, případně smíchaný s vodou.
Salát na podporu imunity
Ingredience:
- 500 g kysaného zelí
- 1 mrkev
- 2 jablka
- 1 zakysaná smetana
- Sůl
- Pepř
Postup:
Kysané zelí pokrájejte a vložte do mísy. Mrkev umyjte a nastrouhejte najemno. Jablka umyjte, vyndejte jádřince a také nastrouhejte najemno. Všechny ingredience smíchejte, přidejte zakysanou smetanu a důkladně promíchejte. Salát vložte do lednice a nechejte alespoň 2 hodiny uležet.
Zázvorová polévka
Ingredience:
- 4 mrkve
- 1 cm kořene zázvoru
- 5 brambor
- 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 zakysaná smetana
- Sůl
- Pepř
Postup:
Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi si rozehřejte olivový olej, na kterém cibuli orestujte. Do hrnce nalijte vývar a přiveďte k varu. Brambory oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte do vývaru. Mrkev očistěte, nastrouhejte na hrubém struhadle a také přidejte do vývaru. Vařte do změknutí zeleniny. Nakonec do polévky přidejte zakysanou smetanu a nastrouhaný zázvor, a rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Polévku podávejte