Tereza's diary: Recepty

Tereza's diary: Recepty

Granola a arašídový cheescake, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

Vyzpovídali jsme Terezu Šlancarovou, úspěšnou bloggerku, veganku a jogínku. Co jí pomáhá časově zvládat všechny své aktivity, školu a sport? Jaké výročí právě slaví nebo proč je někdy lepší jíst čokoládu než špenát? 

Na závěr rozhovoru, jehož plnou verzi si můžete přečíst zde, se s námi podělila o dva ze svých nejoblíbenějších receptů. Tak dobrou chuť :-)

Tatínkova oblíbená granola

INGREDIENCE:

  •     350 g ovesných vloček

  •     60 ml kokosového oleje

  •     160 ml javorového sirupu

  •     100 g mandlí

  •     100 g kešu ořechů

  •     30 g pekanových ořechů

  •     špetka vanilkového extraktu

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C.

Ovesné vločky nasypeme do velké mísy a odložíme stranou.

Mandle & kešu ořechy dáme do mixéru a lehce je rozdrtíme. Přesypeme je do mísy s vločkami a přidáme pekanové ořechy. Směs promícháme a přilijeme javorový sirup, kokosový olej a vanilkový extrakt. Opět důkladně promícháme a vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem - pečeme cca 35 min (ale po pár minutách granolu vždy promíchejte a radši jí hlídejte, ať se nespálí). Po vychladnutí můžeme podávat! 


Arašídový Cheesecake


INGREDIENCE: 

Základ: 

  •     200 g mandlí (namočených přes noc)

  •     300 g datlí

1. vrstva:

  •     400 g kešu ořechů (namočených přes noc)

  •     200 ml kokosového mléka

  •     5 polévkových lžic javorového sirupu

2. vrstva:

  •     150 g arašídového másla

  •     5 polévkových lžic javorového sirupu

  •     + 50 g hořké čokolády

Mandle dáme do mixéru a rozmixujeme je na mouku. Poté přidáme datle a mixujeme, dokud nevznikne lepkavá směs. Směs rovnoměrně rozprostřeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a základ dáme do mrazáku na cca 30 min. 

Mezitím si připravíme první vrstvu - kešu dáme do mixéru a rozmixujeme je na jemný krém. Přidáme zbylé ingredience a opět důkladně promixujeme. Základ vyndáme z mrazáku, potřeme ho krémem a dort vrátíme zpět do mrazáku na přibližně 3 hodiny. 

V misce si smícháme arašídové máslo společně s javorovým sirupem a vzniklou směs naneseme na ztuhlý krém. Navrch nasypeme nasekanou hořkou čokoládu a dort vrátíme zpět do mrazáku na závěrečných 20 min. Poté můžeme rovnou podávat nebo skladujeme v lednici. 


Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také