Sous-vide kuřecí prsa a Caprese

Sous-vide kuřecí prsa a Caprese

Nenechte se zastrašit názvem. Jestli jste ještě neobjevili kouzlo přípravy pokrmů metodou sous-vide, vězte, že tento proces je mnohem jednodušší, než si myslíte.

Pro přípravu pokrmů metodou sous vide budete potřebovat: 

Ingredience na recept: 

  • 2 kuřecí prsa, bez kostí a kůže

  • 1/2 čajové lžičky soli

  • 1/2 čajové lžičky česneku v prášku

  • 1/2 čajové lžičky cibulového prášku

  • 1/2 čajové lžičky sušené bazalky

  • 1/2 čajové lžičky sušeného oregana

  • 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 2 lžíce balzamikového octa

  • 6 čerstvých listů bazalky


  • 1 šálek cherry rajčat

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1/4 čajové lžičky soli

  • 1/4 čajové lžičky mletého černého pepře

  • 1 malý stroužek česneku

  • 3 čerstvé lístky bazalky roztrhané ručně

  • balení mozzarelly

Postup

  • Připravte si vodní lázeň sous vide na 77 stupňů. Vložte kuřecí prsa do samostatných vakuovacích sáčků sous-vide. V misce dobře smíchejte sůl, česnekový a cibulový prášek, sušenou bazalku, oregano, pepř, olivový olej a balzamikový ocet. Do každého sáčku nalijte polovinu marinády. Jemně vmasírujte do masa a každého sáčku přidejte tři lístky bazalky.
  • Sáčky zavakuujte vakuovačkou. Ujistěte se, že spoje dobře těsní a vložte sáčky do vodní lázně pomalého vařiče Akura G21 na 2 hodiny.
  • Když je maso hotové, vyjměte ho z vodní lázně, odložte stranou a připravte zbytek. Rajčata rozkrojte na poloviny, mozzarellu na kostičky a smíchejte s olivovým olejem. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř, a natrhané lístky bazalky. 
  • Prsa vyndejte ze sáčku a opečte z obou stran na rozpálené pánvi 1-2 minuty.
  • Opečená prsa položte na talíř a na každé z nich dejte porci rajčatové směsi.

Dobrou chuť!


Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také