<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Medová BBQ křidélka – s láskou Sous-vide

min.

Toto vydatné jídlo jistě zapůsobí na vašeho partnera. Navíc je ve skutečnosti příprava mnohem snazší, než se na první pohled může zdát.

 

Potřebujete: 

  • 2 lžíce medu

  • ¼ lžičky sezamového oleje

  • 1/2 lžičky drcené chilli papričky 

  • 2 lžíce sojové omáčky

  • 1 lžíce cukru

  • 4 lžičky citronové kůry

  • 2 lžíce prolisovaného česneku

  • 1 lžíce strouhaného zázvoru

  • 1 cibule

  • cca 15 - 20 kuřecích křídel

  • 2 lžičky sezamových semínek

  • 1 jarní cibulka

Postup:

  1. Všechny ingredience, kromě kuřecích křidélek, sezamových semínek a jarní cibulky, rozmixujte v mixéru do  hladka.
  2. Ve velké míse promíchejte kuřecí křidélka s omáčkou, dokud nejsou rovnoměrně obalená.
  3. Poté je vložte i s marinádou do vakuovacího sáčku, rovnoměrně rozložte tak, aby se křídla nepřekrývala a zavakuujte pomocí vakouvače.
  4. Marinujte v chladničce po dobu alespoň tří hodin.
  5. Zahřejte vodní lázeň vařiče sous-vide G21 Akura na 74 °C. Vařte křídla po dobu 1 hodiny a 25 minut.
  6. Po uplynutí doby vaření rozpalte gril nebo pánev na vysokou teplotu. Vyjměte kuřecí křidélka ze sáčku a omáčku dejte stranou. Kuřecí křídla během grilování potírejte z každé strany šťávou ze sáčku z vakuování a rovnoměrně opečte z obou stran.
  7. Hotové posypejte sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.

Pokud vás zaujal tento recept a máte chuť zkoušet i jiná jídla metodou sous vide, náš G21 Akura pomalý vařič je propojen skvělou aplikací G21 Home plnou receptů. Víc o aplikaci i metodě sous vide – vaření ve vakuu se dočtete v článcích: